Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Benga v záloze (The Other Guys)

USA, 2010, režie: Adam McKay

Žánr: Akční, komedie, kriminální

Stopáž: 107 min.

Hrají: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Michael Keaton, Eva Mendes, Rob Riggle, Damon Wayans Jr., Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson

Terry a Allen jsou policisté, kteří většinu parcovní doby tráví za počítačem, neboť opravdová policejní práce leží na bedrech policejních hvězd oddělení,Highsmitha a Dansona. Na ostatních je zpracovávat jejich papíry a podávat hlášení. Ovšem jednoho dne tito dva přecení své síly a jejich místa se uvolní. A právě na to Terry čeká, jeho práce ho nebaví a upřímně nesnáší svého v kanceláři spokojeného parťáka. Tak vezme zbraň, parťáka unese a jede s ním do opravdové akce. Tehdy se rozjíždí hon na zločince, při kterém oba pánové zjišťují, že práce venku není zas až tak vzrušující, snadná a zábavná a že vyjít s parťákem je občas nad lidské síly. Zvláště v tom případě, kdy je jeden z nich zamindrákovaný neurotik a ten druhý bývalý šílený pasák.

Osobně jsem se nechala nalákat pěkným a vtipným trailerem k snímku a bohužel se ukázalo, co je pravidlem, že do upoutávky se dává to nejlepší. První polovina filmu ještě šla, svižné tempo, zajímavé slovní přestřelky, očekávaná dávka nadsázky a ironie. Ovšem později se děj změnil v patos a z každé dalšími minuty byla cítit snaha tvůrců udělat film za každou cenu vtipný. A to se rozhodně nestalo, naopak, většina pozdějších gagů jako rozhovor mezi manžely přes nemohoucí tetičku vyzněla trapně, přehnaně a nevkusně. I narážka na New kids on the block vyšla na prázdno. Herecké obsazení znělo perfektně a představa Marka Wahlberga v komediální roli se mi poměrně líbila, ovšem jeho postava byla nudná, ukřičená, rozedraná a upřímně mu neseděla. Nemohl ani nic pořádně rozmlátit a Prius vždy zásadně řídil jeho kolega. Will Ferrell z toho však také nevybruslil s čistým štítem. Jeho rádoby spokojený Allen se postupně stával hysterkou s násilnými sklony, sprostým slovníkem a do toho řvoucí sladké emoce. Na omluvu snad jen mohu uvést, že za to může scénář, který jim ani jinou volbu nedal.

Snad jen ten střih poměrně ušel, na druhou stranu nic tak zásadně akčního se ve filmu nedělo, aby se muselo v střihu přestřihávat na hrdiny a působit napínavým nepřehledným dojmem. Jedinou opravdovou akcí tak zůstala úvodní scéna s Dwaynem Johsonem a Samuelem L. Jacksonem, kteří nádherně přistáli s autem v autobusu plném lidí, aby z něj za chvíli s plnou palbou zase vystřelili. Abych však nebyla jen negativní. Líbila se mi hudba a nápad s Priusem. Červené ekologické policejní auto tu ještě nebylo.

Dávám 40%. Jednoduše zklamání. Snímek se hodí na odlehčení víkendového odpoledne, ale znovu si ho asi nepustíte. Takže šlo to, ale žádá bomba to není.

IMDb

CSFD

WEB

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − 10 =

Starší příspěvky:
Chystá se remake Fathers and Guns

Do kin se chystá předělávka populárního kanadského francouzky mluveného snímku De Pere en Flic. Ponese název Fathers and Guns. Hlavními...

Zavřít