Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Autopohádky

ČR, 2011

Originální název: Autopohádky

Režie: Jakub Kohák, Břetislav Pojar, Michal Žabka, František Váša, Libor Pixa

Žánr: Rodinný, pohádka, animovaný

Stopáž: 85 min.

Premiéra v ČR: 17. 3. 2011

Hrají: Ondřej Vetchý, Petr Nárožný, Eva Holubová, Jan Hraběta, Lucie Bílá, Pavel Liška, Miroslav Táborský, Michal Malátný, Viktor Preiss

Zápletka: Čeští animátoři v čele s legendárním Břetislavem Pojarem připravili filmovou podobu známých Autopohádek spisovatele Jiřího Marka. Ten se proslavil mimo jiné populárními kriminálními příběhy z Panoptika Hříšných lidí a Panoptika města pražského. Celovečerní povídkový film je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek je zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem.

První epizoda, inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Tu režisér Břetislav Pojar úspěšně vyzkoušel již na nestárnoucích „medvědech, co se potkali u Kolína…“. Výtvarníkem je Pavel Koutský, který v příběhu animuje i snové představy.

Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky.

Třetí část je animována velmi neobvyklou technologií papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarníkem je Bára Dlouhá a režisérem František Váša. Příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce je známý, jeho nová interpretace ve světě kol a motorů je však naprosto originální.

Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. 3D technologie vzniká ve „virtuálním světě“ a do práce na ní se zapojují animátoři a tvůrci z celé Evropy.

Příběh Antonína Kužílka je hraný film, který tvoří předěly mezi 4 animovanými pohádkami. Režisérem hraných předělů je Jakub Kohák. S realizací hraných částí pomohla produkce Stillking. Ta u nás natáčela Letopisy Narnie a v současnosti Mission Impossible. Vypravěčem je zpěvák skupiny Chinaski a také studovaný herec Michal Malátný.

autopohadky – trailer

Zdroj: Autopohadky.cz

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na březen (novinky v kinech) | FilmFan.cz - [...] Autopohádky [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × four =

Starší příspěvky:
Shia LaBeouf paroháčem

Herec Shia LaBeouf by si měl zahrát hlavní roli v připravovaném snímku Horns. Jedná se o hororový snímek s nádechem...

Zavřít