Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Hobit – novinky z natáčení

Hobit se konečně natáčí a zájem o něj je samozřejmě obrovský. Není proto divu, že se režisér Peter Jackson snaží fanoušky uspokojit alespoň čerstvými zprávami a novinkami. Tou poslední zveřejněnou na Facebookovských stránkách je informace, že se film natáčí na 48 snímků za vteřinu. Režisér vysvětluje volbu rychlejšího formátu natáčení tak, že v původním formátu 24 snímků za vteřinu bylo v každém okénku možno rozeznat jemné rozostření na rychlých pohybech a pokud se kamera rychle pohybovala, mohly se jednotlivé záběry chvět. Rychlejší frekvence natáčení tyto nedostatky eliminuje, a proto se pro ni celý štáb rozhodl. Zároveň záběry vypadají reálněji a čistěji, zvláště pak v 3D.

Filmoví konzervativci budou jistě kritizovat nepřítomnost rozostření a vibračních momentů, ale celý štáb se prý rozhodl, že takto je to lepší a že se mu to líbí víc. Peter Jackson dokonce tuto volbu mezi rychlejším a pomalejším snímáním přirovnal k přechodu od vinylových desek k CD. Samozřejmě je to velmi finančně nákladné a na klasický filmový materiál předražené, ale v současné době digitálních kamer poměrně dostupné a realizovatelné. Navíc štábu vyšlo maximálně větříc i studio Warner Bros. Jediným problémem tak jsou kina. Peter Jackson doufá, že do premiéry bude dostatek kin schopných pouštět filmy s rychlejším snímáním. Odborné odhady prý tvrdí, že do roku 2012 (kdy je nahlášena premiéra prvního dílu) bude takových kin přes 10 000, v což štáb doufá a bude vše podrobně sledovat. Všem fanouškům proto doporučuje, aby si zjistili, která kina to budou a šli a na premiéru tam, neboť to bude stát za to. A aby Peter fanoušky přesvědčil, slibuje, že do dvou dní zveřejní první video z natáčení. Zatím se mohou fanoušci podívat na dvě nové fotografie.

Zdroj: Peter Jackson, Facebook

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 4 =

Starší příspěvky:
Pravdivý zločin podle Polanského

Režisér Roman Polanski chce natočit snímek pod názvem True Crime. Příběh vychází ze skutečné události, kterou ve svém článku popsal...

Zavřít