Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Cohenova korejská válka

040618-N-6817C-090CJ E&M Pictures a Grapevine Entertainment oznámili, že se Rob Cohen ujme režie epického válečného dramatu z korejské války, který nese název 1950.

Filmový rozpočet čítá 100 milionů dolarů a jedná se o nejdražší snímek v historii korejské filmografie. Natáčení začne v květnu 2012 a premiéra je v plánu o rok později, na jaro 2013.

Scénář Rachel Longové a Briana Pittmana vychází ze skutečných událostí, které odhalila korespondentka New York Herald Tribune Marguerite Higginsová. Její práce jí spolu s dalšími pěti mužskými kolegy vynesla Pulitzerovu cenu, kterou získala jako první žena. Vojáci ji do válečné zóny nechtěli kvůli jejímu pohlaví pustit, ovšem díky neúnavným snahám si Higginsová vymohla na generálovi Douglasovi McArthurovi vymohla výjimku a zamířila za bojové linie. Snímek tak bude sledovat cestu korespondentky přes korejský poloostrov spolu s četou námořníků. Tuto pouť ukončila na Štědrý večer masová evakuace více jak 200 000 jihokorejských obyvatel, kteří utíkali před čínskou a severokorejskou armádou.

Rob Cohen přijal práci na tomto projektu s nadšením. „Korejská válka je někdy označována jako válka zapomenutá,“ nechal se slyšet režisér. „Myslím si proto, že je čas ji opět připomenout. Vyprávět válku z pohledu korespondetky navíc ze snímku dělá ve všech ohledech odlišný válečný film.“

Zdroj: Comingsoon

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 − 2 =

Starší příspěvky:
Hobit – nové obrázky

Peter Jackson právě natáčí asi v současnosti nejsledovanější projekt. Objevují se spekulace, jestli se Hobit stane dalším filmovým klenotem a...

Zavřít