Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Ošetřovatel (Zookeeper)

USA, 2011, režie: Frank Coraci

Žánr: Komedie

Stopáž: 102 min.

Hrají: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong, Donnie Walhberg, Joe Rogan

Griffin miluje svou práci a zvířata o které se v ZOO stará. Jen v osobním životě se mu příliš nedaří. Jeho vyvolená Stephanie mu dala košem a on se z toho doteď nevzpamatoval. Vše bylo v pořádku až do té chvíle, kdy se zasnoubí jeho bratr a Griffinova budoucí švagrová pozve Griffinovu bývalku na zásnubní večírek. Co je však ještě horší, vypadá to, že Stephanie chce Griffina zpět. V tu chvíli Griffin neví, co dělat, aby ji skutečně získal. Pro jeho spokojenost a proto, aby Griffin zůstal v ZOO  se rozhodnou jeho milovaná zvířata porušit kodex a ukázat mu, že umí mluvit a naučit ho namlouvacím dovednostem. Ovšem ty zvířecí jsou od těch lidských poměrně vzdálené a tak o komické situace nebude nouze. Co však udělá Griffin pokud Stephanii skutečně získá, zůstane v ZOO nebo se změní a vymění svůj spokojený život za nový s atraktivní náročnou přítelkyní? A co veterinářka Kate, Griffinova přítelkyně a kolegyně?

Jak příběh napovídá, scénář věrně kopíruje romantické klišé a poměrně standardní zápletku. Kdy ta pravá stojí vždy hned vedle, ale aby si to chlap uvědomil, potřebuje dostat minimálně pánvičkou do hlavy. Tentokrát se filmaři snažili oživit otřepaný příběh něčím novým – prostředím ZOO a mluvícími zvířaty, ovšem jejich záměry se zas až tak moc nevydařily. Pokud pominu smutný příběh gorilího samce Barnieho, jsou zvířata více méně trapná a vyznívají tak i jejich rady. Celkově mi snímek přišel poměrně vynucený a jediným skutečně zábavným momentem byla scéna na kolech.

Hereckému obsazení velí Kevin James, který však málokdy změní výraz a jeho postava se odvíjí stále na stejné úrovni. Jen ke konci je jistý náznak toho, že se z něj stane chlap se vším všudy. Lidi se zlatým srdcem jsou naprosto úžasní a zaslouží obdiv. Spíš mě zaráží jeho posedlost bývalou přítelkyní, která mu dá jasně najevo, že jí není dost dobrý a že vším, co dělá vlastně pohrdá. Ovšem kdyby se přes to přenesl a řekl si, že taková za to nestojí, neměl by film o čem být. Rosario Dawasonová je odstrčena do pozadí a nezbývá jí nic jiného než se mile smát a poslouchat Griffinovy nářky. Naproti tomu Stephanie v podání Leslie Bibbové je tak dokonale umělá, namyšlená, vypočítavá povrchní kráska, že by jí člověk hned jednu natřel, že právě kvůli takovým jako ona nám říkají slepice. Ovšem z pohledu filmu, asi nejlepší herecký výkon, tedy pokud taková není i v soukromí.

Dávám 50%. Nic moc zábava, zvířata jsou mimo a hlavní hrdina je tak „blbej a naivní,“ že by pánvička nestačila, spíš rovnou hlavu urazit. Jediným pozitivem je tak sympatická veterinářka, prostředí ZOO i to, že hlavní hrdina není tak úplně ze žurnálu a má i pár kil navíc.

 

 

 

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × five =

Starší příspěvky:
Fotky z natáčení Supermana

Natáčení snímku Superman: Man of Steel se odehrává v americkém státě Illinois, konkrténě ve městě Plano. Kde řada fanoušků a...

Zavřít