Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Zkus mě rozesmát (Just Go with It)

USA, 2011, režie: Dennis Dugan

Žánr: Komedie, romantický

Stopáž: 117 min.

Hrají: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nick Swardson, Brooklyn Decker, Dave Matthews, Bailee Madison, Kevin Nealon, Griffin Gluck, Nicole Kidman

Danny pracuje jako plastický chirurg, před lety dostal na vlastní svatbě lekci a tak přišel na geniální způsob balení holek. Prstýnek si nechal a předstírá týraného ženáče. Ovšem tak dlouho se chodí se džbánkem pro vodu… Jednoho dne Danny potká tu pravou, je krásná, mladá a jmenuje se Plamer. A jak tomu čert nechtěl zásadová učitelka, která ze ženáči rozhodně nerandí, prstýnek v Dannyho kalhotách je však více jak výmluvný a doktor tak musí najít cestu ven. Pokud jí řekne pravdu o své fintě, bude za chlípníka a pokud bude hrát rozvádějícího muže, potřebuje falešnou manželku. K jejímu ztvárnění nakonec přemluví svou asistentku Katherine, matku dvou dětí, která má dost starostí sama se sebou. Ze starého přátelství na nabídku však kývne a stane se Dannyho manželkou. Problém však nastane tehdy, když Palmer vydedukuje, že Katherininy děti jsou Dannyho a že je jako budoucí manželka jejich otce chce poznat. Děti mají svou představu o sehrání svých rolí a jednou z podmínek je i dovolená na Hawaii. Tropický ráj je krásnou romantickou kulisou pro vznikající vztah, ale pro Katherine noční můrou. Co by však pro nejlepšího přítele neudělala.

Romantických komedií byly natočeny stovky a další stovky jich budou následovat. Vymyslet tedy něco neotřeleého, originálního a vtipného je proto občas nad lidské síly. V tomto případě snímek v určitých místech pokulhává za zdařilešími brášky, ale nepatří mezi naprosté braky a propadáky. Nutno uznat, že se filmařům podařilo skloubit zajímavý a sympatický pár ústředních postav v podobě Jennifer Anistonové a Adama Sandlera spolu s krásnou tropickou přírodou. Příběh proto docela funguje. Samozřejmě nechybí klasická klišé, jako vtipný „pitomec“ v podobě Dannyho bratrance, heslo, že kamarád by taky rád a ženská rivalita. Poměrně zábavnou je i účast Nicole Kidmanové, jejíž malá rolička v podobě Katherininy sokyně ze střední školy dodává snímku další filmovou hvězdu, ale i fakt, že to co je navrch huj, je vevnitř často fuj. Navíc obě „zralé“ ženy zcela jasně zastiňují mladičkou Brooklyn Deckerovou.


Přijde mi, že u tohoto žánru nemá ani cenu hovořit o kameře, režii či hereckých výkonech. Samozřejmě by se našly perly kinematografie i mezi „romanťárnami“, ale Zkus mě rozesmát do nich nepatří. Je to slušně odvedená práce, která pobaví, naplní sluníčkem a dobrou náladou, ale nezapíše se do dějin a neposadí vás na zadnici.

Jako hodnocení tak musí stačit 60%. Jako doporučení mohu uvést ledový drink s paraplíčkem k televizi. A komu to umožňují finance a technické vybavní si ji může odtlačit k bazénu, dojem spoluúčasti na prázdinách na Hawaii pak bude dokonalejší.

 

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ten − 4 =

Starší příspěvky:
Dwayne Johnson jako Goliáš a Taylor Lautner jako David?

Režisér Scott Derrickson plánuje nové zpracování biblického příběhu o Davidovi a Goliášovi. Snímek se zatím jmenuje Goliath a producenti rozjeli...

Zavřít