Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Titanic

USA, 1997/2012

Originální název: Titanic

Režie: James Cameron

Žánr: Romantický, drama, historický

Stopáž: 194 min.

Premiéra v ČR: 5. 4. 2012

Hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde

Zápletka: Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když vyplouval Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou – až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním Atlantském oceánu do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila ve zběsilý a tragický boj o záchranu.

Už tomu letos bude sto let, kdy z přístavu Southampton 10. dubna 1912 vyplula legendární „nepotopitelná loď“ Titanic. Při této příležitosti se režisér James Cameron rozhodl znovu uvést do kin velkofilm Titanic, ale tentokrát v novém kabátu. Film Titanic získal v roce 1997 dohromady 11 Oscarů, včetně toho za nejlepší film. Nyní mají diváci jedinečnou příležitost prožít plavbu legendárního Titanicu – „Lodi snů“ a drama, které se odehrálo na palubě při jeho potápění na vlastní kůži v jedinečném 3D.

Převedení  Titanicu do třetího rozměru trvalo více než rok a sám James Cameron, známý perfekcionalista, na něj osobně políčko po políčku dohlížel. Konverze do 3D je tak dokonalá, že divák v řadě scén těžko uvěří, že film nebyl v třetím rozměru již původně natočen, což rozhodně slibuje neobyčejnou podívanou. Pojďte si zopakovat neopakovatelný zážitek na palubě Titanicu ve 3D.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na duben (novinky v kině) | FilmFan.cz - [...] Titanic [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sixteen + thirteen =

Starší příspěvky:
Máme papeže!

Itálie/Francie, 2011 Originální název: Habemus Papam Režie: Nanni Moretti Žánr: Komedie Stopáž: 104 min. Premiéra v ČR: 5. 4. 2012...

Zavřít