Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Hodný syn

Finsko, 2011

Originální název: Hyvä Poika

Režie: Zaida Bergroth

Žánr: Drama

Stopáž: 87 min.

Premiéra v ČR: 10. 5. 2012

Hrají: Samuli Niittymäki, Elina Knihtilä, Eetu Julin, Eero Aho

Zápletka: Po skandální premiéře uprchne herečka Leila Mannerová před novináři se svými dvěma syny na staré rodinné letní sídlo. Výbušný Ilmari je matčiným důvěrníkem a ochráncem, zatímco jeho mladší bratr Unto je vášnivým entomologem a samotářem.

Poklidné soužití však brzy naruší skupina Leiliných přátel, kteří za nimi přijedou na víkend. S nimi přijíždí také Aimo, do kterého se Leila zamiluje navzdory své snaze odolat. Ve stejnou chvíli se podivná servírka Karita z místní hospody svěří Ilmarimu, že jeho příjezd viděla ve snu.

Když ostatní hosté odejdou, Aimo zůstává. Ilmari nemá rád „narušitele“, i když ho Leila ujišťuje, že tento je jiný než její předchozí muži. Postupně začíná mít Aimo dost mladíkovi drzosti. Ilmari se snaží uniknout před situací ve společnosti úchvatné Karity a Leila, která je zamilovaná, přivírá oči. Atmosféra v domě obklopeném lesy však houstne a stává se děsivou.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 − two =

Starší příspěvky:
Poslední let Petra Ginze

USA, 2011 Originální název: The Last Flight of Peter Ginz Režie: Sandy Dickson, Churchill Roberts Žánr: Dokument Stopáž: 65 min....

Zavřít