Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Peruánský medvídek útočí

Režisér Paul King připravuje adaptaci oblíbených dětských knížek, jejichž hlavní postavou je medvídek Paddington od spisovatele Michaela Bonda. Snímek se jmenuje Paddington a do kin zamíří v roce 2014. Filmaři slibují kombinaci animovaného a hraného filmu a scénář se prý nechá medvídkovými dobrodružstvími pouze inspirovat a vytvoří vlastní originální příběh.

Stačí jen dodat, že produkce se ujme producent Harryho Pottera David Heyman.

A kdo by stejně jako já nevěděl, kdo je medvídek Paddington, zde máte nápovědu: Paddington je medvídek, který nosí vlněný kabát, neforemný klobouk a občas Wellingtonovy boty. Jeho oblíbeným jídlem je marmeláda. Přestože žije v Londýně, pochází z Peru. Jeho rodiče zahynuli během zemětřesení, kdy mu bylo jen pár týdnů, a tak se ho ujala teta Lucy. Když odešla do domova důchodců v Limě, rozhodla se, že pošle Paddingtona (peruánským jménem Pastuso) do Anglie, naučila ho anglicky a načerno ho ukryla do záchraného člunu na lodi do Anglie. Zde medvídek vystoupil na Paddingtonském nádraží a dostal po něm i jméno. Seděl sám na kufru pouze s kloboukem a lístečkem kolem krku: Postarejte se o tohoto medvídka, prosím. A tak ho našli manželé Brownovi. Vzali ho k sobě, dali mu jméno podle místa, kde ho našli a udělali z něj dalšího člena rodiny, ve které žili ještě dvě děti – Jonathan a Judy a hospodyně – paní Birdová.

A takto jeho dobrodružství začíná, jaké si pro nás připravili filmaři si ještě budeme muset počkat, k dispozici je zatím jen první návrh plakátu.

Zdroj: Totalfilm, paddingtonbear.com

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eleven + 13 =

Starší příspěvky:
Bude Cameron natáčet 3 Avatary najednou?

V květnu James Cameron naznačil, že by ve skutečnosti mohl natočit ne dvě, ale hned 3 pokračování Avataru. Tuto domněnku...

Zavřít