Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Temný rytíř povstal

USA, 2012

Originální název: The Dark Knight Rises

Režie: Christopher Nolan

Žánr: Akční, fantasy

Stopáž: 165 min.

Premiéra v ČR: 26. 7. 2012

Hrají: Christian Bale, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Gary Oldman, Morgan Freeman, Michael Caine

Zápletka: Hvězdnému mezinárodnímu obsazení filmu vévodí držitel Oskara Christian Bale („Fighter“), který se vrací ve dvojroli Bruce Wayna a Batmana. Ve filmu dále hrají Anne Hathaway v roli Seliny Kylen, Tom Hardy v roli Banea, držitelka Oskara Marion Cotillard („Edith Piaf“) v roli Mirandy Tate, a Joseph Gordon-Levitt v roli Johna Blakea.

Mezi představitele hlavních rolí ve filmu dále patří držitel Oskara Michael Caine („Pravidla moštárny“) v roli Alfreda, Gary Oldman v roli komisaře Gordona, a držitel Oskara Morgan Freeman („Million Dollar Baby“), který si zopakoval roli Luciuse Foxe.

Autorem scénáře je Christopher Nolan a Jonathan Nolan, a to podle námětu Christophera Nolana a Davida S. Goyera. Producenty filmu jsou Emma Thomas, Christopher Nolan a Charles Roven, kteří se již jako tým podíleli i na filmech „Batman začíná“ a „Temný rytíř“. Výkonnými producenty jsou Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy a Thomas Tull, koproducentem byl Jordan Goldberg. Film představuje postavy, které se objevují v komiksech publikovaných vydavatelstvím DC Comics. Batmana vytvořil Bon Kane.

Zdroj: WB

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na červenec (novinky v kině) | FilmFan.cz - [...] Temný rytíř povstal [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 3 =

Starší příspěvky:
The Amazing Spider-Man

USA, 2012 Originální název: The Amazing Spider-Man Režie: Marc Webb Žánr: Akční, dobrodružný, fantasy Stopáž: 137 min. Premiéra v ČR:...

Zavřít