Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Země bez zákona

USA, 2012

Originální název: Lawless

Režie: John Hillcoat

Žánr: Historický, drama

Stopáž: 115 min.

Premiéra v ČR: 20. 9. 2012

Hrají: Tom Hardy, Gary Oldman, Guy Pearce, Shia LaBeouf, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Dane DeHaan, Jason Clarke

Zápletka: Když ve vaší zemi neplatí zákony, musíte si vytvořit své vlastní. Tím se řídili i legendární bratři Bondurantovi, kteří za dob prohibice obchodovali s načerno páleným alkoholem v malém městečku Franklin County, v odlehlém koutě americké Virginie. Země bez zákona je film natočený podle skutečné události.

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat.
Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman).

Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × four =

Starší příspěvky:
The Words

USA, 2012 Originální název: The Words Režie: Brian Klugman, Lee Sternthal Žánr: Drama Stopáž: 102 min. Premiéra v ČR: 20....

Zavřít