Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Začalo natáčení snímku Saving Mr. Banks

Před několika dny začalo natáčení snímku Saving Mr. Banks jež bude vyprávět příběh vzniku legendárního snímku studia Disney z roku 1964 Mary Poppins.

Tom Hanks, se ujme role legendárního Walta Disneyho a Emma Thompsonová popudlivé spisovatelky a autorky knihy, podle níž slavný muzikál vznikl P. L. Traversové.

Kousavá spisovatelka ještě před samotným podepsání smlouvy na převzetí filmových práv trvala na smluvním scénáři a kontrole postav, která by obešla nejen Disneyho vizi filmové adaptace, ale i týmu scénáristů. V roce 1961 přijela Traversová do Hollywoodu, aby se dohodla s Disneym o jeho přání převést jeho milovanou postavičku na filmové plátno (jeho plány začaly již ve 40. letech jako slib jeho dvěma dcerám). Setkal se tehdy s upjatou, nekompromisní šedesátnicí, která bojovala se svou vlastní minulostí i podezřeními z jeho vizí. Během jejího pobytu v Kalifornii se Traversová ohlédla za svým dětstvím, které prožila v Austrálii v roce 1906, což určilo její aspirace na psaní, ale zároveň utvořilo i jednu z postav knihy. Nebyl jí nikdo jiný než osoba, kterou milovala a obdivovala nejvíce – její otec Travers Goff, bankéř, který předčasně zemřel ještě téhož roku a vyvolal v dceři představu mladíka plného lásky a osvícení ( a byl múzou pro otce rodiny pana Bankse, tedy osoby, které přijde pomáhat slavná chůva). Zatímco je Traversová neochotná poskytnou Disneymu filmová práva, uvědomuje si, že Walt má své vlastní způsoby vyprávění a motivy proč chce film natočit – stejně jako autorka, chce ukázat svůj vztah s otcem.

V dalších rolích se objeví Colin Farrell (Goff Travers), Ruth Wilsonová (Margaret Traversová), Rachel Griffithsová (teta Ellie), Annie Buckleyová (jako mladá P. L.), Paul Giamatti (Ralph) a Kathy Bakerová (Tommie).

Režíruje John Lee Hancock podle scénáře od Kelly Marcelové a námětu od Sue Smithové a Kelly Marcelové.

Natáčet se bude po celém Los Angeles, včetně Disneylnadu vAnaheimu a studií Disney v Burbanku.

Zdroj: ComingSoon

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 + 4 =

Starší příspěvky:
Nový obrázek ze Šmoulů 2

Snímek The Smurfs 2 zamíří do kin až příští rok, ale díky Entertainment Weekly se mohou již teď všichni podívat...

Zavřít