Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Tomy Hardy se pokusí zdolat Everest

Herec Tom Hardy by se mohl ujmout role George Malloryho ve snímku Douga Limana s názvem Everest.

Známý horolec se pokoušel o zdolání této nejvyšší hory světa hned 2x v roce 1921 a 1922, jeho cílem bylo dosáhnout prvenství o dobytí vrcholu, ale nikdy se mu to nespodařilo. Přestože to zkoušel i potřetí. Jeho vášeň se mu nakonec stala i osudnou. V roce 1924 Malloryho třetí expedici obohatil vědec George Finch, který zkoušel účinky použivání kyslíkových lahví při výstupech do vysokých nadmořských výšek. Mallory se spolu s kolegou Sandym Irvinem vydali k vrcholu, ale už je nikdy nikdo nespatřil a nikdo se už také nikdy nedozví, zda se jim to přeci jen nepodařilo. Jejich těla byla nalezena až o několik let později na různých místech a jejich fotoaparáty se nikdy nenašly.

Scénáře se ujme Shledon Turner podle knihy Paths Of Glory od Jeffreyho Archera.

 

Související články:

1 komentář

  1. Malloryho tělo bylo nalezeno až „o pěkných pár let později“ po 75 letech v květnu 1999. Irwinovo tělo na nalezení čeká. Tělo G. Malloryho bylo mimořádně zachovalé – zadejte do google obrázky „Malloryho tělo“.

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 − fourteen =

Starší příspěvky:
První videa z natáčení honiček Fast & Furious 6

Všudypřítomní fanoušci a zvědavci + dnešní moderní technologie v podobě fotoaparátů, kamer, iPhonů, iPadů a jiných vychtávek = první neoficiální...

Zavřít