Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Nicolas Cage obviní z vraždy nakladatelství

Richard Kelly se ujme scénáře a režie nového kriminálního dramatu odehrávajícího se u soudního dvora s názvem Amicus. Nicolas Cage se ujme role Rodneyho A. Smolly, advokáta působícího v komplikovaném soudním procesu spojeným s několikanásobným zabitím, při kterém se otřášly jeho osobní i profesní principy.

Příběh vychází ze skutečných událostí z roku 1999, které v knize Deliberate Intent: A Lawyer Tells the True Story of Murder by the Book popsal sám Smolla. Přebal knihy uvádí toto:

Na začátku roku 1992 si Lawrence Horn najal nájemného zabijáka na vraždu bývalé manželky a svého syna s těžkým poškozením mozku. Vrah James Perry jeho objednávku vykonal v březnu 1992, kdy zabil chlapce, matku i ošetřující sestru. Perry při vraždách použil jako svého manuálu knihu jménem Hit Man. Následný proces byl poté znám jako Hit Man. Perry i Horn byli usvědčeni z vraždy, ovšem rodiny pozůstalých po skončení procesu překvapily celý národ, když podaly žalobu i na vydavatele knihy Hit Man Paladin Press. A v tomto obratu všech událostí byl z vraždy viněn Paladin.

Právě Smolla – obhájce a expert na První dodatek Ústavy vedl proces rodiny proti společnosti Paladin. Poprvé nabídku odmítl, ale po přečtení knihy se rozhodl přijmout, přestože tím jeho důvěra v První dodatek značně ochabla. Smolla argumentoval tím, že pokud Paladin Press věděl a zamýšel, že jeho manuál Hit Man bude použit ke skutečným nájemným vraždám, nezvtahuje se na ně imunita Prvního dodatku. Na základně tohoto argumentu vyhrál a vše potvrdil i Nejvyšší soud. Tento příběh pokládá všem palčivou otázku oholedně naší vážené svobody.

Titul snímku Amicus odkazuje k latinskému výrazu amicus curiae = přítel soudu. V americké justici je tak označován někdo, kdo je přijat do nezávislého shromáždění a předkládá informace vztahující se k dané věci.

Natáčení začne v lednu 2013 v Atlantě.

Zdroj: Variety

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × two =

Starší příspěvky:
James McAvoy a Mark Strong v ulicích Londýna

Do kin se chystá nový thriller s názvem Welcome To The Punch odehrávají se v ulicích Londýna a to ve...

Zavřít