Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Země česká, domov Tvůj

ČR, 2012

Originální název: Země česká, domov Tvůj!

Režie: Adolf Zika

Žánr: Dokument

Stopáž: 92 min.

Premiéra v ČR: 25. 10. 2012

Zápletka: Země česká, domov Tvůj! je celovečerní dokumentární film, jehož spolutvůrcem se 11. května 2012 mohl stát každý občan nebo obyvatel této země. Fotograf, režisér a producent Adolf Zika si s nápadem jediného filmu o tisíci kameramanech pohrával již před dvanácti lety. Technologie digitálních kamer tehdy ještě ale neumožňovala takovou tvůrčí svobodu, nakonec proto namísto toho v roce 2000 vznikla Poslední kniha století, aneb jeden den v životě České republiky. Systematické zaznamenávání cesty našeho života ho však neopustilo, ba naopak, stávala se z něho jistá posedlost.

V roce 2006 spatřila pulty knihkupectví kniha One Year of My Life, kde Adolf Zika zachytil jeden rok svého života, den za dnem ve 3285ti snímcích. Tento systém zaznamenávání jednoho dne v devíti snímcích seřazených ve třech řadách po třech obrázcích nad sebou do jedné kolážové fotografie se ujal. Nezbývalo než myšlenku rozšířit a poslat k co nejvíce lidem po celém světě. V roce 2008 pak Adolf Zika vydával pokračování projektu “jednoho dne“ v podobě knihy Jeden den České republiky! Na tomto projektu opět spolupracovaly desítky špičkových českých fotografů.

Zdroj: Falcon

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twelve − 10 =

Starší příspěvky:
Michelle Williamsová obsadí Francouzské apartmá

Herečka Michelle Williamsová se ujme hlavní role ve snímku Suite Française jehož základem je román Irene Nemirovské podle skutečných událostí z...

Zavřít