Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Záblesky chladné neděle

ČR, 2012

Originální název: Záblesky chladné neděle

Režie: Ivan Pokorný

Žánr: Thriller

Stopáž: 92 min.

Premiéra v ČR: 8. 11. 2012

Hrají: Adéla Petřeková, Kryštof Rímský, Robert Jašków, Jan Plouhar, Taťjana Medvecká, Zdeněk Žák

Zápletka: Po vzrušené hádce s Richardem v autě vyskočí Dora kdesi na severočeské silnici a v náhlém popudu zamává na kolemjedoucí vůz, v němž sedí Adam. Richard je začne sledovat.

Adam si myslí, že Dora je prostitutka a nabídne jí kšeft: má zahrát při rodinné oslavě roli přítelkyně jeho mladšího bratra Martina. Rodina i sousedé se tím mají uvést v domnění, že Martin už se vzpamatoval z deprese a s novým vztahem začíná nový život. Dora nabídku přijme ani ne tak kvůli honoráři, ale hlavně aby unikla Richardovi. Ten ji už delší dobu svým vlastnickým postojem terorizuje. Ani teď se nevzdává. Přestože mu auto s Adamem a Dorou ujede, nakonec s pomocí kamaráda policisty vypátrá Adamovu adresu a pod falešnou záminkou zjistí, kde Dora je.

Klíčové situace se pak odehrávají na samotě uprostřed lesa, kde Martin s Dorou prožívají jakousi variantu hry kočky s myší. Dlouho máme pocit, že jí chce Martin ublížit, ale postupně přicházíme na to, že skutečné nebezpečí číhá jinde.

Zdroj: Bioscop

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na listopad (novinky v kinech) | FilmFan.cz - [...] Žádné komentáře 1. 11. 2012SinisterYumaZvonilka: Tajemství křídel7 dní hříchů8. 11. 2012Záblesky chladné neděleObčan K.Obchod pro sebevrahyPatrola15. 11. 2012Twilight sága:…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 1 =

Starší příspěvky:
7 dní hříchů

ČR, 2012 Originální název: 7 dní hříchů Režie: Jiří Chlumský Žánr: Drama, historický Stopáž: 105 min. Premiéra v ČR: 1....

Zavřít