Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Na divoké vlně

USA, 2012

Originální název: Chasing Mavericks

Režie: Michael Apted, Curtis Hanson

Žánr: Drama, dobrodružný

Stopáž: 117 min.

Premiéra v ČR: 22. 11. 2012

Hrají: Gerard Butler, Elisabeth Shue, Jonny Weston, Abigail Spencer

Zápletka: Film natočený podle životního příběhu Jaya Moriartyho (Jonny Weston), neuvěřitelně talentovaného surfaře, jehož styl dodnes obdivují tisíce fanoušků divokých vln. Jeho snem bylo zdolat Mavericks – jednu z největších mořských vln na světě.

Když je Jayovi 15 let, zjistí, že místo, kde se Mavericks objevuje, opravdu existuje a nachází se dokonce jen několik mil od jeho domova v Santa Cruz. Podaří se mu přesvědčit místní legendu Rickyho „Frosty“ Hessona (Gerard Butler), bývalého záchranáře a reprezentanta v plavání, aby ho začal trénovat. Zkušený profesionál po prvních hodinách pochopí, že v mladém klukovi se skrývá nejen dokonalý cit pro moře, ale i neskutečně pevná vůle, která mu pomáhá zdolávat i ty nejtěžší překážky. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytvoří jedinečné přátelství a tak je spojuje nejen touha po zdolání nezkrotné vlny. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu a pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 + 17 =

Starší příspěvky:
Návrat do Silent Hill

USA, 2012 Originální název: Silent Hill: Revelation 3D Režie: Michael J. Bassett Žánr: Horor Stopáž: 95 min. Premiéra v ČR:...

Zavřít