Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Jennifer Lawrence a Bradley Cooper potřetí spolu

Jennifer Lawrenceová a Bradley Cooper se od sebe nemohou odtrhnout. Nejdříve spolu natočili romantické drama Terapie láskou v režii Davida O. Russella, za kterou oba získali nominaci na Oscara, pak se sejdou při natáčení snímku dánské režisérky Susanne Bierové Serena a potřetí je čeká opět spolupráce s Davidem O. Russellem.

Ve třetím případě se od romantiky přesuneme do FBI. Projekt zatím nemá název, ale někdy je označován jako American Bullshit. Kromě Coopera a Lawrenceové se ve snímku představí i Christian Bale, Amy Adamsová a Jeremy Renner.

Zápletka nás pak zavede do 70. let 20. století, kdy vznikla falešná operace FBI zvaná Abscam a jejím cílem bylo sesadit několik kongresmenů, ovšem vše se zvrtlo v poměrně veliký případ korupce. V roce 1978 založila FBI neexistující společnost Abdul Enterprises jejíž hlavou byl stejně neexistující šejk Kraim Abdul Rahman. Ten natáčel rozhovory s vládními úředníky. Dům ve Washingtonu, jachta na Floridě a hotolové pokoje v Pensylvánii a New Jersey sloužili jako místa setkání šejka s různými veřejnými činiteli. Měl tyto požadavky – azyl ve Spojených státech, zapojit je do svých investic a pomoci mu dostat peníze z jeho země. Většina operace probíhala v režii podvodníčka Melvina Weinberga, kterého si k tomuto účelu FBI najala. Jednalo se o největší případ odhalování korupce v USA. Do té doby za celou historii bylo z přijetí úplatku obviněno pouze 10 kongresmenů. V tomto případě však bylo součástí „vyšetřování“ 31 různých veřejných činitelů s tím, že proti 11 z nich (včetně 1 senátora) byla vznesena obvinění z korupce.

Role Weinberga by se měl údajně ujmout Cooper, zatímco Jennifer si střihne manželku Christiana Balea.

Snímek vznikne podle Russellova scénáře, který napsal spolu s Ericem Singerem.

Zdroj: Deadline

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nineteen + twelve =

Starší příspěvky:
30 minut po půlnoci

USA, 2012 Originální název: Zero Dark Thirty Režie: Kathryn Bigelow Žánr: Drama Stopáž: 157 min. Premiéra v ČR: 21. 2....

Zavřít