Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Troška připravuje Babovřesky 2

Režisér Zdeněk Troška měl minulý čtvrtek premiéru novém letní komedie Babovřesky. Snímek u kritiků příliš zájmu nevzbudil a ani recenze nestály za nic, to ale přesto neodradilo rekordní počet 140 500 díváků, kteří o víkendu na Babovřesky zavítali.

Natáčení probíhalo od 22. května loňského roku na sedmi různých místech jižních Čech. Filmaři během 36 dní zavítali do Záboří, Pištína, Dobčic, Dřítně, Dolních Chrášťan, Netolic a do staré vily nedaleko Hluboké nad Vltavou. Podle slov Trošky někteří diváci po zhlédnutí snímku nevěřili, že štíty domů, které viděli na plátně, nejsou kulisy.

„Celou dobu nám přálo počasí, a tak všichni byli pohodoví a dokonale připravení. Vešli jsme se přesně do plánovaných dnů, nepotkal nás žádný zádrhel. Tedy až na jednu herečku-důchodkyni, která si těsně před odjezdem domů zlomila ruku,“ řekl Zdeněk Troška, pro něhož jsou Babovřesky 21. filmovým počinem a devátou komedií.

Takže ač si kritici nejspíše rvou vlasy, nedá se říci, že by komedie nebyla úspěšná a režisér se proto rozhodl, že natočí druhý díl. Natáčení by mělo začít 21. května 2013 opět v jižních Čechách.

„Hned po střihu se na mě obrátila Dana Voláková, ať si sednu a napíšu druhý díl. S Markem Kališem jsme přes Vánoce dali dohromady scénář a patnáctého ledna ho odevzdali,“ přiblížil Zdeněk Troška. „Tentokrát do děje přidáme ještě půvabnou vesničku Holašovice. A zase za rok v únoru se tady sejdeme na premiéře,“ uzavřel režisér.

Zdroj: zdenektroska.cz

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × one =

Starší příspěvky:
Diváci by se nakonec mohli Clerks 3 dočkat, a to i v knižní podobě

Fanoušci snímků Kevina Smithe a konkrétně jeho snímků Clerks se mohou začít radovat. Otázka třetího dílu je stále otevřená a...

Zavřít