Pages Navigation Menu

Filmové novinky

První film, při kterém budete potřebovat telefon!

Nový nizozemský thriller App v režii Bobbyho Boermanse přišel s naprostou novinkou! Zatímco se před promítáním ve všech filmech na plátně objeví výzva k tomu, abyste si vypnuli své mobilní telefony, tak tentokrát to bude naopak!

Ptáte se, co je to za výmysl? Je to jednoduché, jen díky tomu, že si diváci telefon zapnou, dozví se konec filmu. Děj filmu se točí kolem jednadvacetileté studentky psychologie Anny, která objeví novou aplikaci Iris, což je pozpátku napsaný název Siri – pojmenování osobní asistentky v iPhonech. Záhadná aplikace má odpověď na každou otázku, a to i z Annina osobního života. Posléze však přebere kontrolu nad jejím smartphonem.

„Chtěli jsme udělat film o mobilních telefonech, o tom, jak se technologie může obrátit proti nám,“ řekl agentuře AFP Edvard van ‚t Wout z produkční společnosti 2CFilm. Poprvé v hostorii bude v kinech využita technologie tzv. druhé obrazovky. Přitom nápad je prostý – diváci si do svých chytrých telefonů nebo tabletů stáhnou novou aplikaci, kterou si musí během promítání pustit. Aplikace App de Film je v současné době dostupná pro zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Filmový obsah v rámci aplikace v určitých částech filmu spouští pro lidské ucho neslyšitelné signály v soundtracku snímku. Divákům se poté začnou na displejích objevovat němé části zápletky, jako jsou například textové zprávy mezi Annou a její nejlepší kamarádkou, novinová zpráva o sebevraždě na plátně nebo to, co na telefonu vidí sama hrdinka. Snímek je přístupný od 12 let a dá se na něj jít i bez telefonu, pak ovšem musí divák počítat s tím, že o část filmu přijde. Filmaři navíc tomuto novému médiu uzpůsobili i tempo filmu, které se v potřebných okamžicích zpomalí, aby měli všichni čas si vše na svých telefonech přečíst a vrátit se opět k plátnu.

Bohužel však mám smutnou zprávu pro všechny, kteří se na snímek rozhodli jít. V Nizozemí bude mít App premiéru 4. dubna, ale v českých kinech se jeho promítání zatím nechystá.

APP – Official Trailer – 2013 release from Bobby Boermans on Vimeo.

Zdroj: iDnes

 

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × three =

Starší příspěvky:
Robert Downey Jr. našel svého otce

Robert Downey Jr. se připravuje na roli obhájce ve snímku The Judge. Již nějakou dobu se snažil přesvědčit Jacka Nicholsona,...

Zavřít