Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Nástroje smrti už plánují úvodní trilogii Pekelné stroje!

clockworkAngelViditelně existují filmy, u kterých studio nečeká na to, jak si snímek povede a teprve na základně kasovního úspěchu se rozhodne, zda dá zelenou pokračování či nikoliv. Tak například série Nástrojů smrti, by měla čítat několik snímků a vzhledem k tomu, že knožní předloha má 3 díly a děj je poměrně rozsáhlý a úžasně napínavý, dalo by se předpokládat, že se stejného množství pokračování dočká i snímek. Tedy pokud se opět někdo nerozhodne, že poslední díl přepůlí… Jenže filmaři se ani zdaleka nedrží takto přízemních plánů a už osnují i plány na snímek úvodní, tedy ztv. prequel! A kdyby jen jeden!

clockworkPrinceStudio Constantin Film, které získalo práva na kompletní dílo „Nástrojů“ od Cassandry Clareové s tím získalo i možnost k natočení další knižní série s názvem The Infernal Devices (Pekelné stroje). Ten čítá díly Mechanický anděl (Clockwork angel), Mechanický princ (Clockwork prince) a Mechanická princezna (Clockwork princess).

A první je popsán následovně:

Tessa Grey přijíždí z Ameriky do Londýna po smrti své tety, aby se přestěhovala ke svému bratrovi Nathanielovi, který zde už nějakou dobu pracuje. Jenže hned v přístavu jí vyzvedne podivný kočár a dvě zvláštní ženy, které si říkají Sestry Temnot. Tyto dvě ji pak unesou a po dalších 6 týdnů drží v zajetí, kde jí zasvěcují a trénují v Tessiných schopnostech, o kterých doposud neměla ani ponětí. Tessa je totiž Eidolon, tvaroměnec; pokud drží předmět někohoClockworkPrincess jiného, může se v něj proměnit, sdílet jeho vzpomínky a myšlenky. Sestry Temnot jí zde cvičí pro záhadného Magistera, který se má stát Tessiným budoucím manželem v době, kdy bude dívka dokonale ovládat své schopnosti. Jenže pak se v domě Sester objeví Lovci stínů v čele s Williamem Harondalem, který dívku ze zajetí zachrání a společně pak odvede do bezpečí londýnského Institutu pro Lovce stínů, kde se dívka setkává s Charlotte, s inteligentní mladou ženou a jejím manželem, šíleným vynálezcem Henrym; s Jessamine, mladou lovkyní stínů, která si nepřeje nic jiného, než naprosto obyčejný rodinný život a s Jamesem „Jemem“ Carstairem, Willovým nejlepším přítelem, jenž je jeho naprostým protikladem. Tessa se pomalu seznamuje s nebezpečným světem Lovců stínů, který jí zavede na stopu jejího zmizelého bratra až do upířího doupěte, přičemž se společně s Willem, Jemem a Charlotte snaží přijít na Magisterovu pravou identitu. Magister je promě Tessina únosu zodpovědný ještě za vznik „Tikající armády“, podivných stvořeních fungujících na bázi robotických lidí fungujích díky magii. Tikající armáda má zničit všechny Lovce stínů a je to na Tesse, Willovi a Jemovi, aby je zastavili a odhalili děsivá tajemství Tessiny, Willovi a Jemovi minulosti…
Nemusím ani dodávat, že řada postav v knize je předky hrdinů z Nástrojů smrti.
Scénáře se má opět ujmout Stephanie Sanditzová.

Zdroj: Empire

Související články:

2 Komentáře

  1. No pokud vím, tak knižní předloha Nástrojů smrti má doposud vydaných 6 knih a 7. kniha se plánuje na rok 2014… Takže se rozhodně o trilogii nejedná.

  2. No tak myslím že je tam preklep ešte v prvom odstavci … Má tam byť napísané Pekelné stroje a nie Nástroje smrti :)ale stane sa aj keby sa nemalo 🙂

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × one =

Starší příspěvky:
Man of Tai Chi – první fotky z režijního debutu Keanu Reevese

Keanu Reeves již několik let pracuje na svém režijním debutu s názvem Man Of Tai Chi a nyní se konečně...

Zavřít