Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Fiennes a Cumberbatch v režii Garyho Oldmana?

GaryOldmanHerec a režisér Gary Oldman již 16 let nestál na druhé straně kamery. To by se však nyní mělo změnit. Gary si chce opět sednout na režisérské křeslo a natočit snímek s názvem Flying Horse. Půjde o životopisný snímek o průkopníkovi fotografie Eadweardovi Muybridgeovi.

Pokud vám výše zmíněné jméno nic neříká i když se o fotografii zajímáte, nemusíte zoufat. Muybridgeho znají hlavně nadšenci zabývající se fotografickými technikami. Známým se stal až po emigraci do Států, kdy nafotil Yosemitský národní park.

Nejznámější je ale jeho snaha o zachycení pohybu dlouho předtím, než byl vynalezen film. Ovšem ani jeho soukromý život nebyl nezajímavý. Fotografova manželka Flora mu zahnula s divadelním kritikem Larkynsem, kterého Muybridge zabil. Soud Muybridge nakonec osvobodil, neboť daný čin klasifikoval jako oprávněné zabití.

Kromě  režie se Oldman ujal i scénáře a podle posledních informací touží po tom, aby se hlavních rolí Muybridge a Larkynse ujali Ralph Fiennes a Benedict Cumberbatch.

Natáčení by mělo začít na začátku příštího roku

Zdroj: The Wrap

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × 1 =

Starší příspěvky:
Nový plakát k Riddickovi – krev kape všude!

Vin Diesel se svými fanoušky komunikuje rád a často. Navíc si pro ně na svém Facebooku občas připraví i nějaký...

Zavřít