Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Ostrov

OstrovBulharsko/Švédsko, 2011

Originální název: The Island

Režie: Kamen Kalev

Žánr: Drama, romantický

Stopáž: 95 min.

Premiéra v ČR: 1. 8. 2013

Hrají: Laetitia Casta, Thure Lindhardt, Alejandro Jodorowsky, Bertille Chabert, Rousy Chanev, Petar Popyordanov

Zápletka: „Opuštěný ostrov, odhalená tajemství a milostný pár podrobující se prvním zkouškám jejich vztahu.”

Mladý bulharský režisér Kamen Kalev se proslavil mimořádně úspěšným a oceňovaným celovečerním hraným debutem Hrát svou hru (Iztochni piesi, 2009), který byl jako první bulharský film po roce 1990 uveden na MFF v Cannes. Ve svém druhém celovečerním hraném snímku Ostrov podrobuje vášnivý vztah zamilovaného páru první a možná i nejtěžší zkoušce.

Sophia a Daneel, oba okolo třiceti, jsou zamilovaný a vášnivý pár žijící v Paříži. Jednoho dne však Sophie přijde s překvapením – s cestou do Bulharska. Daneel to otevřeně odmítá, ale Sophie je neodbytná a přinutí ho nakonec k odjezdu. Když dorazí na místo, Sophie se dozví, že Daneel se tu narodil. Po několika hodinách strávených na zaplněné pláži ji Daneel zavede na téměř opuštěný ostrov kdesi v Černém moři. Nejen Daneel má svá tajemství a Sophie si chce to své uchovat co nejdéle. Téměř tropické teplo a několik zvláštních místních obyvatel brzy změní jejich vlastní chování a ostrov je donutí odhalit své skryté obavy, které pomalu, ale jistě zpochybňují jejich lásku. Aby se přes to všechno dostali, musí Sophie a Daneel vkročit do neznáma.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na srpen | FilmFan.cz - [...] Ostrov [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × five =

Starší příspěvky:
Všichni dobří rodáci

ČSSR, 1968 Originální název: Všichni dobří rodáci Režie: Vojtěch Jasný Žánr: Drama Stopáž: 115 min. Premiéra v ČR: 1. 8....

Zavřít