Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Život té druhé

ZivotTeDruheFrancie/Lucembursko/Belgie, 2012

Originální název: La vie d’une autre

Režie: Sylvie Testud

Žánr: Drama, komedie, mysteriózní

Stopáž: 97 min.

Premiéra v ČR: 15. 8. 2013

Hrají: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika, Danièle Lebrun, Vernon Dobtcheff

Zápletka: „Ne každé ranní procitnutí přináší radostné poznání.”

Celovečerní hraný debut mladé talentované francouzské herečky a režisérky Sylvie Testud (Lurdy, 2009; Edith Piaf, 2007) přináší adaptaci stejnojmenného románu Frédériquea Deghelta. Lehká romantická komedie je jako správně namíchaný drink s tajemstvím, zlehka přikořeněný dávkou mysterie i dramatu.

Příběh začíná setkáním Marie a Paula, kteří prožívají lásku na první pohled. Naplánují a učiní si výlet na pláž a vášnivá noc může začít. Ale druhý den ráno se Marie vzbudí a s hrůzou zjistí, že si nedokáže vzpomenout na posledních deset let svého života. Překvapená se dozvídá, že se provdala za Paula a jejich manželství je v krachu. Zjistí, že je matkou citlivého malého chlapce, že řídí mocnou nadnárodní společnost s cennými papíry a že je majitelkou pohádkového bytu s romantickým výhledem na Eiffelovu věž. Stále však netuší, jak se to všechno mohlo stát a jak k tomu všemu došlo.

Příběh zkoumá Mariinu amnézii až do chvíle, kdy si začne uvědomovat, jakou byla kdysi svobodnou dívkou, letící světem s lehkostí motýla, a jakou ženou se postupně po letech manželství a mateřství stala.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

six + 9 =

Starší příspěvky:
jOBS

USA, 2013 Originální název: jOBS Režie: Joshua Michael Stern Žánr: Drama, životopisný Stopáž: 122 min. Premiéra v ČR: 15. 8....

Zavřít