Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Bergman & Magnani: Válka vulkánů

Bergman_MagnaniItálie, 2012

Originální název: La Guerra dei vulcani

Režie: Francesco Patierno

Žánr: Biografický, dokumentární

Stopáž: 52 min.

Premiéra v ČR: 19. 9. 2013

Hrají: Roberto Rossellini, Ingrid Bergman, Anna Magnani, Ilaria Stagni

Zápletka: „Příběh největšího milostného skandálu ze světa šoubyznysu všech dob. ”

Dva živly, které v sobě skrývají okouzlení, sílu a jedinečnost. Když se však střetnou, je lepší ustoupit stranou. Ingrid Bergman a Anna Magnani byly dvě osudové ženy v životě nejuznávanějšího režiséra Hollywoodu té doby, Roberta Rosselliniho. Bergman & Magnani: Válka vulkánů je dokument, který odkrývá vášnivé a dramatické milostné vztahy těchto velikánů světového filmu. Vypráví o jedné éře italského a světového filmu, příběh intenzivní a nadčasový, přesně tak jako Liparské ostrovy, na kterých se to všechno odehrává.

Italský režisér a scénárista Francesco Patierno nabízí divákům ve svém dokumentu pohled do zákulisí natáčení Rosselliniho snímku Stromboli (1950), vypráví o jeho setkání s herečkou Ingrid Bergman, či o reakcích katolické církve na tento vysoce oceňovaný Rosselliniho film. Patierno už od svého debutového krátkého filmu That Day (1999), který se promítal na mnoha mezinárodních filmových festivalech, sbírá jeden festivalový úspěch za druhým. Jasný a drsný styl jeho krátkých snímků Patierno prezentoval i ve svém celovečerním filmu Pater familias (2003), za který získal nominace na prestižní ocenění David di Donatello a Stříbrná stuha od Italského národního syndikátu novinářů. Ranní ptáče dál doskáče (2008), druhý Patiernův celovečerní film, byl představen českým divákům na filmovém festivalu v Karlových Varech, kde byl také nominován na cenu Křišťálový glóbus.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na září | FilmFan.cz - [...] Bergman & Magnani : Válka vulkánů [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifteen + 1 =

Starší příspěvky:
Homefront – trailer + první fotky

Ovdovělý vládní protidrogový agent Phil Broker se rozhodne odejít do důchodu a věnovat se své 10 leté dceři. Společně se...

Zavřít