Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Jennifer Lawrence ve Skleněném zámku

JenniferLawrenceStudio Lionsgate má v plánu natočit adaptaci pamětí Jeannette Wallsové s názvem The Glass Castle a v hlavní roli by se mohla objevit Jennifer Lawrenceová. Zájem o režisérské křeslo projevil Destin Cretton, který by měl vycházet ze scénáře od Marti Noxonové a Andrewa Lanhama.

Kniha je popsána následovně: Jeannette Wallsová vyrůstala s rodiči, jejichž ideály a zatvrzelá nekonvenčnost byly jak jejich prokletím, tak i spásou. Rex a Rose Wallsovi měli 4 děti. Nejdříve žili jako nomádi stěhující se mezi pouštními městy na Jihozápadě a kempovali v horách. Rex byl charismatický a úžasný muž, který když byl střízlivý podporoval fantazii svých dětí, učil je fyziku, geologii a i to, jak si osvojit neohrožený život. Rose Mary – malířka a spisovatelka nedokázala ustát zodpovědnost za obživu rodiny a sama sebe nazývala vzrušujícím závislákem. Uvařit jídlo, které by bylo snědeno za 15 minut pro ni nemělo cenu, když za tu dobu mohla nakreslit obraz, jež vydrží navěky. Pak ale došly peníze, nebo vyprchalo kouzlo daného života a rodina se přestěhovala do hornického městečka v Západní Virginii. Rex dělal vše, pro to, aby odsud utekl – pil a nakonec vykradl obchod a i s penězi a zmizel. Disfunkčnost rodiny narůstala a děti byly nucené se živit samy. Jeannette, její bratr a sestry se navzájem podporovali a nakonec našli sílu i prostředky na to, rodiče opustit.

Výjimečnost Jeannettina příběhu není jen její síla, odvaha a inteligence, které ji dokázali dostat pryč, ale i to, že přes to všechno dokáže rodiče popisovat s hluboou láskou a velkorysostí. Její příběh je vítězstvím navzdory překážkám, ale i citlivým a dojemným příběhem bezpodmínečné lásky v rodině, která navzdory velkým nedostatkům dala Jeannette ohromné odhodlání vybudovat si úspěšný život podle vlastních zásad.

Zdroj: Variety

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × 4 =

Starší příspěvky:
The Invisible Woman – trailer

Většina děl Charlese Dickense je dobře známa a dočkala se i filmových podob. Co však někteří nevědí je fakt, že...

Zavřít