Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Klauni

klauniČR/SR/Lucembursko/Finsko, 2013

Originální název: Klauni

Režie: Viktor Tauš

Žánr: Drama

Stopáž: 120 min.

Premiéra v ČR: 28. 11. 2013

Hrají: Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Didier Flamand, Kati Outinen, Julie Ferrier, Eva Jeníčková

Zápletka: Na počátku kariéry vytvořili OSKAR, MAX a VIKTOR klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Jak se ukáže, národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát.

Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. I po třiceti letech otázka zůstává stále stejná: Kdo se bude smát naposled?

Film KLAUNI vznikl  podle scénáře Petra Jarchovského a námětu Borise Hybnera. Příběh o pozdním znovushledání klaunského tria, spojuje dohromady domácí komediální hvězdy – Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse s evropskou hereckou elitou – francouzským hercem Didierem Flamandem, vítězkou canneského festivalu Kati Outinen a francouzskou komediální hvězdou Julií Ferrier.

„Oldřich Kaiser a Jiří Lábus jsou jednou z nejvýraznějších komediálních dvojic naší historie. Právě jejich spojení v rovnocenných rolích klaunů je největší hodnotou našeho filmu. Být klaunem je totiž něco jiného než být hercem. Klaun nemá roli, ze které by  po představení mohl vystoupit. Klaun je živočišný druh, herec je profese,“ říká Viktor Tauš.

Zdroj: Falcon

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Listopad - 4. týden premiér | FilmFan.cz - [...] Klauni [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 5 =

Starší příspěvky:
Konzultant

USA, 2013 Originální název: The Counselor Režie: Ridley Scott Žánr: Krimi, thriller, drama Stopáž: 118 min. Premiéra v ČR: 28....

Zavřít