Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Blízko od sebe

BlizkoUSA, 2013

Originální název: August: Osage County

Režie: John Wells

Žánr: Drama, komedie

Stopáž: 121 min.

Premiéra v ČR: 30. 1. 2014

Hrají: Meryl Streep, Julia Roberts, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Abigail Breslin, Juliette Lewis, Chris Cooper

Zápletka: Všude dobře, doma nejhůř

Westonovi jsou taková normální rodinka, prolezlá alkoholismem, různými závislostmi a léta doutnajícími konflikty. Matka, tři dcery, jejich muži a další příbuzní. Když se sejdou všichni pod jednou střechou, je téměř jisté, že z toho nebude právě poklidný dýchánek. Blízko od sebe jsou si  Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Juliette Lewis nebo Benedict Cumberbatch a Sam Shepard. Není divu, že tyhle vždy sarkastické, nepříjemné a rozhádané lidi si nakonec můžeme i zamilovat.

Blízko od sebe je film nabitý výbušnými hereckými výkony, které jdou doslova až na dřeň všech emocí. Film získal dvě nominace na prestižní ocenění Zlatý Glóbus – Meryl Streep pro Nejlepší herečku v hlavní roli v kategorii muzikál nebo komedie a Julia Roberts pro Nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × four =

Starší příspěvky:
Jack Ryan: V utajení

USA, 2013 Originální název: Jack Ryan: Shadow Recruit Režie: Kenneth Branagh Žánr: Thriller Stopáž: 100 min. Premiéra v ČR: 30....

Zavřít