Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Elton John v Las Vegas

EltonJOhnUSA, 2014

Originální název: Elton John: The Million Dollar Piano

Žánr: Hudební, koncert

Premiéra v ČR: 19. 3. 2014

Zápletka: Už od roku 2011 předvádí Elton John v koncertní síni Koloseum v Caesarově paláci v Las Vegas svou velkolepou a kritiky opěvovanou show „The Million Dollar Piano“, nazvanou podle unikátního křídla na míru pokrytého 68 LED obrazovkami skutečně v hodnotě milionu dolarů. Ve středu 19. března budou mít příznivci této hudební legendy poprvé možnost vidět tento koncert také jinde než přímo v Las Vegas, a to v sálech 1200 kin na světě včetně 56 kinosálů v ČR a 5 kin na Slovensku. Na propracované scéně od tvůrců koncertního turné The Wall (Pink Floyd) Elton John odehraje největší hity své kariéry, jako jsou „Rocket Man“, „I’m Still Standing“ či „Your Song“. To vše si diváci vychutnají v pohodlí kina v té nejvyšší obrazové a zvukové kvalitě.

Kromě dalších vynikajících hudebníků Eltona Johna na koncertě doprovází také populární dvojice mladých umělců z Chorvatska 2CELLOS, kteří se proslavili díky neuvěřitelným hudebním kreacím na svoje dvě violoncella a stali se před nedávnem hvězdami sociálních sítí.

Koncert Eltona Johna bude v českých a slovenských kinech uveden pod hlavičkou Koncerty v kině distribuční společnosti Aerofilms a zařadí se tak vedle dalších koncertních lahůdek, jakými v loňském roce byl například koncert Robbieho Williamse v přímém přenosu nebo koncertní záznam skupiny Muse. V Praze záznam koncertu uvedou kina Světozor a Cinema City Slovanský dům. Seznam všech participujících kin je k dispozici na www.aerofilms.cz/elton. Předprodej vstupenek probíhá na pokladnách jednotlivých kin.

Elton John a Las Vegas byli stvořeni jeden pro druhého,“ prohlásil o show Gavin Edwards z renomovaného hudebního časopisu Rolling Stone. A sám Elton John dodává: „V Las Vegas si to opravdu užívám. Vždycky pro mě bylo výzvou a chtěl jsem tu předvést co nejlepší show. Když lidem dáte skvělou hudbu a podívanou a je to baví a mají pocit, že za své peníze dostali to nejlepší, tak není co řešit. Na světě podle mě neuděláte velkolepější show než právě v Koloseu v Las Vegas.“

Strhující podívanou dokresluje působivá a do nejmenšího detailu propracovaná scénografie v barokním stylu, kterou vytvořil designérský tým nedávno zesnulého Marka Fishera a Patricka Woodroffea. Fisher (známý coby autor scény koncertního turné „The Wall“ od Pink Floyd či scény slavnostního zahájení a zakončení Olympijských her v Pekingu v roce 2008) spolu s Woodroffem vytvořili úchvatnou světelnou show, která dokonale souzní s celou scénou.

Ústředním bodem scénografie je na zakázku vyrobený klavír z dílny společnosti Yamaha – The Million Dollar Piano. Technologický unikát se zabudovými 68 LED obrazovkami byl vyroben Eltonovi na míru. Výroba klavíru trvala téměř čtyři roky a výsledný nástroj váží asi 1,5 tuny. „Pro mě je to křídlo uměleckým dílem. Hraju na něco, co budou jednou vystavovat ve Smithsonově institutu“, říká Elton John. „Ten nápad posázet piano LED obrazovkami… je to jako kino!“

Na koncertu Eltona Johna doprovází kapela ve složení: kytarista Davey Johnston, nedávno zesnulý baskytarista Bob Birch, perkusista John Mahon, bubeník Nigel Olsson a hráč na klávesy Kim Bullard. Speciálním hostem je perkusista Ray Cooper.

Zdroj: Aerofilms

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na březen | FilmFan.cz - [...] Elton John v Las Vegas [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

9 − 4 =

Starší příspěvky:
Perfect Sisters – trailer

Zneužívané a zanedbávané dospívající dívky dovedl jejich osud až ke spáchání vraždy. Sestry Sandra a Beth velmi rychle pochopily, že...

Zavřít