Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Česká pivní válka

ceskaPivniValkaČR, 2014

Originální název: Česká pivní válka

Režie: Jan Látal

Žánr: Dokument

Stopáž: 70 min.

Premiéra v ČR: 30. 10. 2014

Hrají: Josef Krýsl, Ladislav Bureš, Martin Jarošek, Václav Berka, Petr Měrka

Zápletka: Svět kolem nás se stále mění. A s ním se mění i naše pivo. Co se skrývá za tradičními pivními značkami v éře globalizace? Co se stane, pokud se tekuté národní dědictví promění v „Eurobier“? Mnozí lidé věří, že pivo a jeho charakter ovlivňuje život národa více, než si myslíme. A stále více jich věří, že český pivní průmysl už není český.

Nejen kvůli tomu, kdo ho z velké části vlastní, ale i kvůli tomu, co vlastně vyrábí. Je to opravdu tak? A pokud ano, co můžeme dělat?

Bývalý plzeňský sládek JOSEF založil firmu, která šíří tradiční pivovarskou technologii po Čechách i po světě. A nezastaví se ani před ostře střeženou hranicí Běloruska, kde vládne tuhá diktatura.

Ostravský muzikant a světoběžník MARTIN píše podvratné písně a muzikály a nyní se rozhodl sepsat své myšlenky v klíčové knize Hledání ztraceného piva. Kvůli ní neváhá jít do souboje s Plzeňským Prazdrojem a jeho hlavním obchodním sládkem. Ba ani vypravit se do „jámy lvové“ – ke kořenům koncernu SAB Miller a snad i všeho globálního pivního zla v Jihoafrické republice.

Moravský farmář LAĎA bojuje na domácí frontě. Vyzbrojen pouze svým řeznickým kotlem a míchacím pádlem, jde uvařit vlastní, poctivé pivo, takové, které by chutnalo jeho tátovi a dědovi.

Zdroj: A Company

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × 2 =

Starší příspěvky:
Winx Club: V tajemných hlubinách

Itálie, 2014 Originální název: Winx Club: Il mistero degli abissi Režie: Iginio Straffi Žánr: Animovaný Stopáž: 98 min. Premiéra v...

Zavřít