Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Exmanželka za odměnu (The Bounty Hunter)

2010, USA, režie: Andy Tennantmanzelka1
Stopáž: 110min.
Žánr: romantická komedie
Hrají: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Dorian Missick, Peter Greene a další

Po dlouhé době jsem si řekla, že bych chtěla vidět nějakou pěknu oddechovku, u které bych se i zasmála. Televize mi v poslední době zábavy příliš nenabízí, když pominu nekonečné seriály, kde se neustále řeší, kdo s kým, kde, jak a všichni nakonec se všemi, které již z principu nesleduji, tak Buly skončilo a reality šou mám denně v tramvaji, v práci a u sousedů, takže na to nemusím koukat ještě večer nebo o víkendu. Sáhla jsem tedy do oblasti romantických komedií. A nutno uznat, že jsem nic než pobavení nečekala a hned na začátek řeknu, že mě můj výběr nezklamal, naopak příjemně překvapil. Jistě, romantických komedií už bylo natočeno tolik, že jde jen velmi těžko vymýšlet nějakou novou, originální a aspoň trošku vtipnou zápletku, ale zde si myslím, že se to alespoň částečně podařilo.

Duo Jennifer Aniston a Gerard Butler je okouzlující a myslím si, že oběma lehce komediální role sedí. Milo Boyd (Butler) je lovec odměn, gambler a rozvedený chlap, který přitahuje problémy, jeho šance se však naskytne ve chvíli, kdy má do vězení dopravit svou bývalou manželku Nicole Hurly (Aniston), investigativní novinářku, která se kvůli snaze o rozluštění záhadné sebevraždy nedostaví k soudu. Začíná bláznivá honička za exmanželkou, která vymýšlí vše možné i nemožné, jak se dostat z dosahu bývalého muže. Oba hrdinvé si vtipně vracejí nesplacené dluhy ze ztroskotaného manželství a během vyšetřování Nicolina článku, narazí na prodej s drogami. Od té chvíle se snaží přežít, neboť jim velmi rychle začnou jít po krku vrazi i vymahači Milových dluhů z herny.

manzelka2

Děj trošku připomíná komedii Pták na drátě, přesto je to svěží a vtipné. Uznávám, že se nejedná o žádný filmový trhák, ani intelektuální počin, ale osobně si myslím, že pobaví a od takového žánru, jako je červená knihovna snad ani nikdo intelekt očekávat nemůže.
Jedna scéna střídá druhou ve svižném tempu, není zde příliš místa na to se nudit a řekla bych, že 110 minut je tak akorát, film končí přesně tam, kde má. Občas je děj trošku „přeplácaný“ a určité okamžiky by tam být nemusely, např. postava Nicolina kolegy Stewarta. Ani nepřemýšlejte o tom, jak to Nicole dělá, že vypadá stále dobře, přestože ji Milo dokonce zavře do kufru od auta, nemá náhradní obleční, hřeben ani jiné hygienické potřeby, nemluvě o tom, že celou dobu pobíhá a utíká v deseticentimetrových jehlových podpadcích!

manzelka3

To jsou detaily, které nemá cenu řešit. Osobně bych takovou manželku přizabila, ale on manžel také neptaří mezi ideály pokud si otírá boty od bahna do nového bílého koberce. To vše jsou prkotiny a nebudu zastírat, že to časem zjistí i oni dva, aby na konci dospěli k tradičnímu „hepáči,“ jak to u romatických komediní bývá. K dobru snad jde jen připsat to,že při polibku ústřední dvojice nikdo netleská, jak se u amerických filmů dost často stává. Atraktivní je i lokalita, kde se děj odehrává, okoukaný New York, San Francisco a Los Angeles, vystřídalo Atlantic City.
Dávám tedy 75%, s tím, že 15% je za to, že jsem se skutečně po dlouhé době upřímně a od srdce zasmála a konečně si u filmu zábavně odpočinula, což mnohdy cením víc než zlaté sošky a „racionální, reálný“ scénář.

http://www.csfd.cz/film/261995-exmanzelka-za-odmenu/
http://www.exmanzelkazaodmenu-film.cz/
http://www.imdb.com/title/tt1038919/

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + three =

Starší příspěvky:
Smrt čeká všude (The Hurt Locker)

Po pravdě řečeno nepatřím mezi fanoušky válečných snímků, tudíž jsem ani příliš neměla chuť tento počin shlédnout a nezměnilo se...

Zavřít