Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Zatím spolu, zatím živi (Knight and Day)

USA, 2010, režie: James Mangoldknight1

Stopáž: 110 min.

Žánr: akční, komedie

Hrají: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Maggie Grace, Paul Dano, Marc Blucas, Viola Davis, Jordi Mollà, Dale Dye, Nicole Signore, Dan Marshall, Jeffrey Corazzini, Robert Masiello, Keith Fluker

June Havensová byla obyčejná žena. Ovšem jen do chvíle, kdy na letišti ve Wichitě nenarazila na atraktivního chlápka jménem Roy Miller. Od té chvíle se dostala do vládního letadla plného agentů a přežila leteckou katastrofu, kterou její spolucestující kompletním vytřílením osazenstva letadla způsobil. To však pro zmatenou a vyděšenou June není konec. Vypadá to totiž, že její „přátelství“ se zběhlým agentem Millerem je důvod, proč po ní jde FBI i CIA. Roy se ji proto rozhodne za každou cenu chránit. June nezbývá nic jiného, než se k Royovi přidat a vydat se tak na nejšílenější a nejdobrodružnější jízdu života. Kolem hlavy jí budou létat kulky, několikrát ji zdrogují, málem prodobnou, a to všechno kvůli ukradené baterce jménem Zafýr, která se nikdy nevybije.

Velmi mile mě překvapilo herecké obsazení. Cameron Diazovou nemám příliš v lásce a Tom Cruise je sice fešák, ale už mě moc nebere. V tomto filmu jim to však společně sluší a navíc si skvěle sekundují. To, že je Cameron výborná v komediálních rolích každý ví, ale Tomův šílený agent, který si vystačí se sponkou a mentolkama mě skutečně dostal. Po pravdě nevím, který z těchto dvou by potřeboval Chocholouška víc. Chvílema jsem se přikláněla k Royovi, který střílí na všechno a na všechny s takovou precizností, že trefit hlavičku špendlíku by pro něj nebyl viditelně problém ani na vzdálenost desti kilometrů. Během zběsilé honičky mě však začala napadat June, neboť její hrdinka je skutečně cvok. Nevím, kdo by vědomě naskočil do auta k potrhlému agentovi potom, co postřílel půlku dálnice a celé letadlo a ještě  u toho vtipkoval. No každopádně jsou oba ujetí a možná proto je to taková zábava. Jistě scénář má své mezery a někdy je děj našlapaný tak moc, že je těžko se orinetovat, ale o to rychleji se děj odvíjí. Divák se blíží k cíli neuvěřitlnou rychlostí, takže ani nemá čas o čemkoli přemýšlet. Kdyby se jen na chvíli zamyslel nad nějakou banalitou, nebo hláškou, kterou právě slyšel, byl by ztracený daleko za vedoucím jezdcem závodu. Má to rychlost a má to spád.
knight2

Vzhledem k tomu, že se pohybujeme na palubě akčního snímku. Nesmí chybět ani akční sekvence, které jsou jednoznačně suprově přitažené za vlasy. Automobilová honička, kdy June odvážejí agenti na bezpečné místo, zatímco se ji Roy rozhodně zachránit mě dostala. Nic prdlejšího, ale zároveň zábavnějšího jsem ještě neviděla. Je to tak absurdní, až je to hezké. Stejně jako úchvatná jízda na motorce španělskou Sevillou. Býci jsou jednozančně k sežrání. Jediné negativum je paradoxně právě rychlost filmu, skutečně je občas docela honička udržet krok s tím, co se na plátně děje a kde že jsme se to s hrdiny zase ocitli. Díky tomu jsou i některé akční scény sestříhány tak, že je prd vidět, ale na to už si budeme muset zvyknout.knight3

Dávám 70%. Je to nadupané a akční od začátku až do konce. Pokud nebudete přemýšlet nad tím, že většina věcí je neuskutečntilená, budete se dobře bavit. Je to takový moderní James Bond bez martini a chytrých vynálezů. Ovšem nadhledu, parodie a vtipu je tu dost. Takže doufám, že to tak mělo vyznít. Protože pokud by to někdo myslel vážně, měl by jít k Chocholouškovi on a snímek by nezískal ani polovinu hodnocení.

http://www.csfd.cz/film/259790-zatim-spolu-zatim-zivi/

http://www.imdb.com/title/tt1013743/


http://www.knightanddaymovie.com/#/home

Související články:

1 komentář

  1. Včera jsem to viděl a moc se mi to nelíbilo. Nesmyslné akce alá videoklip, vtipná mi přišla jen jedna scéna, takže komedií bych to nenazval a celé mi to přišlo strašně vynucené. Jakoby Cruisovi chybělo hrát všeumělce z Mission Impossible a Cameron zase chybí Charlieho andílci. Celé to působí spíš jak nepovedená parodie, ale na to je tam málo vtipů a očividně si to ze sebe moc nestřílí. Dokoukal jsem to, ale rozhodně jsem se moc nebavil.

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 − 4 =

Starší příspěvky:
Zchladíme se za bílého dne

The Cold Light of Day je nový akční thriller, jehož hrdinou je arogantní obchodník z Wall Streetu. Miluje svou práci...

Zavřít