Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Filmové novinky v kinech od 6.5. 2010

Vejdi do prázdna

Originální název: Enter the Void

Režie: Gaspar Noé

Hrají: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy…

Žánr: drama

Zápletka: Hlavními hrdiny jsou mladí sourozenci, kterým se zabili oba rodiče při automobilové nehodě. Bratr Oscar sežene v Japonsku práci jako drogový dealer. Po nějakém čase, kdy získá dostatek peněž, pošle pro svou sestru Lindu, aby za ním přijela a žila s ním. Dívka poznává život ve společnosti drog, sexu a násilí – život ve společnosti, kde se pohybuje a pracuje její bratr. Jednoho dne je však Oscar zabit a Linda zůstává sama. I když ne tak docela, Oscar se vrací jako duch, aby na svou sestru dával pozor. Tito dva si totiž dali slib, že ať se děje cokoli, nikdy se navzájem neopustí.

Český mír

Režie: Vít Klusák a Filip Remunda

Žánr: dokument, komedie

Zápletka: Hlavním tématem snímku je kauza amerického radaru na našem území. Co všechno to v naší společnosti způsobilo – rozbroje a dohady. Fakt však bylo,  že většina populace našeho státu radar na svém území nechtěla. Jak to však se stavbou bylo doopravdy a proč politici některá fakta zatajovali, jaký k tomu měli důvod a co vůbec před občany tajili? Mělo to všechno vůbec nějaký důvod a bylo to skutečně tak, jak nám předkládala média, nebo šlo jen a jen o nafouknutou bublinu? To vše se režiséři s ironií a nadhledem snaží ukázat ve svém díle a možná i o trošku víc.

Kick-Ass

Originální název: Kick -Ass

Režie: Matthew Vaughn

Hrají: Aaron Johnson, Garrett M. Brown, Clark Duke, Evan Peters…

Žánr: komedie, akční

Zápletka: Hlavním hrdinou je nenápadný středoškolák Dave Lizewski, který miluje komiksy. Jednoho dne se Dave rozhodne, že se stane superhrdinou, stejným jako zná ze svým komiksových sešitů, vytvoří si převlek a vymyslí si hrdinskou přezdívku – Kick-Ass. Je však otázka, jak to vlastně chce udělat. Nemá totiž žádné superschopnosti, výcvik a ani rozumný důvod, proč by to vůbec měl dělat.

Kouzelná chůva a Velký třesk

Originální název: Nanny Mc Phee and The Bing Bang

Režie: Susanna White

Hrají: Emma Thompson, Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal…

Žánr: komedie, rodinný, fantasy

Zápletka: Nanny McPhee přichází pomoci mladé matce, která se snaží udržet chod rodinné farmy, zatímco její manžel bojuje ve válce. Na starosti má tři vlasní děti a jejich rozmazleného bratrance a sestřenici. A právě s dětmi čeká chůvu nejvíce práce a i tentokrát jim udělí pět velmi důležitých výchovných lekcí.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × four =

Starší příspěvky:
Vaughn podepsal

Před několika dny jsem psala o prequelu X-Menů a otázce režiséra. Studio Fox nyní oficiálně potvrdilo, že Matthew Vaughn podepsal...

Zavřít