Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Operation Libertad

operation-libertadŠvýcarsko/Francie/Portugalsko, 2012

Originální název: Operation Libertad

Režie: Nicolas Wadimoff

Žánr: Drama

Stopáž: 92 min.

Premiéra v ČR: 6. 3. 2014

Hrají: Laurent Capelluto, Stipe Erceg, Antonio Buíl, Jonathan Genet, Karine Guignard, Natacha Koutchoumov

Zápletka: Švýcarské dokudrama s nostalgií revolučních a levicově orientovaných 70. let.

Čtvrtý hraný film švýcarského režiséra Nicolase Wadimoffa, v jehož tvorbě najdeme zajímavé dokumentární snímky, se vrací do revolučních 70. let plných vzpoury, nepokojů a teroristických útoků.

Film sleduje malou revoluční skupinu mladých lidí, kteří si natáčejí různé veřejné akce a demonstrace, aby zaznamenali reakce běžných lidí a obecnou revoluční atmosféru v tehdejší době ve Švýcarsku, a aby poukázali na nekalé praktiky politiků a finančníků. Tato skupina marxistických stoupenců, ale i amatérských filmařů, kteří si říkají GAR (Groupe Armee Revolutionnaire), se připravuje na svou dosud nejnáročnější úkol: unést chilského agenta, proniknout s ním do švýcarské banky nedaleko Curychu a přimět ho k přiznání se k nezákonným vazbám mezi Pinochetovou diktaturou a místními finančními praktikami.

Hned po svém uvedení Wadimoffův film získal nominace na švýcarskou národní cenu Swiss Film Prize v kategoriích nejlepší film, nejlepší scénář a nejlepší herec ve vedlejší roli (Antonio Buíl).

Zdroj: Filme Europe

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × four =

Starší příspěvky:
Vampire Academy

USA, 2014 Originální název: Vampire Academy Režie: Mark Waters Žánr: Fantasy, akční Stopáž: 105 min. Premiéra v ČR: 6. 3....

Zavřít