Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Kapitál

Le_capital_plakat.inddFrancie, 2012

Originální název: Le Capital

Režie: Costa-Gavras

Žánr: Thriller

Stopáž: 114 min.

Premiéra v ČR: 10. 10. 2013

Hrají: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Natacha Regnier, Celine Sallette, Liya Kebede

Zápletka: „Jsem novodobý Robin Hood. Chudým beru a bohatým dávám.”

Politický thriller Kapitál nás zavádí do prostředí nejvyšších finančních kruhů v době světové finanční krize. Vypráví příběh o nezastavitelném vzestupu Marca Tourneuila (Gad Elmaleh), poníženého sluhy Kapitálu, který se stane jeho nezpochybnitelným pánem. Jako nový ředitel největší evropské banky Phenix dokáže Marc překonat všechna úskalí vysoké finanční politiky – nutné propouštění, násilný pokus o převzetí ze strany amerických klientů i intriky svých kolegů a podřízených. Jakou ale člověk musí za takové vítězství zaplatit cenu?

Odvěký příběh o vlivu moci a peněz na člověka v režii francouzského buřiče Costy-Gavrase. Režisér Costa-Gavras o tématu filmu: „Tento film se týká nás všech. Zobrazuje situaci, ze které nemáme úniku. Každý den se probouzíme s otázkou: Jak můžeme potěšit trh? Finanční trh se nyní podobá nemocnému pacientovi, který potřebuje stále utěšovat a opečovávat, aby se cítil lépe. Všichni jsme rukojmí tohoto světového neduhu. Stejně nepředvídatelně jako puls nemocného i trh bije v rytmu marnivosti, chamtivosti, nadbytku.”

Zdroj: Artcam

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Říjen - 2. týden premiér | FilmFan.cz - [...] Kapitál [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen − nine =

Starší příspěvky:
První plakát k snímku Jack Ryan: Shadow Recruit

Studio Paramount Pictures zveřejnilo první oficiální plakát k snímku režiséra Kennetha Branagha s názvem Jack Ryan: Shadow Recruit. V hlavních rolích...

Zavřít