Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Filmové novinky v kinech od 13. 5. 2010

Robin Hood

Originální název: Robin Hood

Režie: Ridley Scott

Hrají: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Marc Strong…

Žánr: historický, akční, drama

Zápletka: Robin bojuje pod králem Richardem Lví srdce ve Francii. Po letech bojů je však i svědkem královy smrti. Po této události se rozhodne, že je nejvyšší čas vrátit se konečně domů. Přijíždí do Nottinghamu, který trpí pod správou despotického a zkorumpovaného šerifa, který na ně sesílá neúnosné daně. To však není jediný probém, se kterým se bude muset Robin vypořádat. Na trůn právě uedl králův bratr – princ John s úlisným našeptávačem Gisbornem. Samozřejmě nesmí chybět ani přítomnost Lady Marian, která spravuje panství svého tchána lorda z Loxly. Čeká nás tedy trošku pozměněný příběh, ale co určitě cyhbět nebude, je Robinova družina, kteráodhodlána bránit svou zemi před krvavou občanskou válkou a vrátit Anglii zpět její slávu.

Garfield 3D: Zvířecí jednotka zasahuje

Originální název: Garfield´s Pet Force 3D

Režie: Mark A. Z. Dippé

Hrají: Garfield, Odie, Nermal, Marlen…

Žánr: animovaný, rodinný, komedie

Zápletka: Ve světě komiksů není něco v pořádku. Zlá komiksová knížka se snaží dobýt zdejší svět a ze všech jeho hrdinů udělat své otroky. Naši hrdiné z novinových stripů spojí své síly s komiksovými superhrdiny, aby vyzvali tuto hanebnou ďáblici k boji na život a na smrt! Co však Garfield? Být superhrdinou s půjčenými superschopnostmi není pro líného tlustého kocoura ten správný šálek kávy. Jak asi ale náš hrdina zareaguje, když se všichni jeho přátelé ocitnou v nebezpečí? Že by si také nechal nandat nějakou tu pláštěnku a vyrazil zachraňovat svůj komiksový svět i své nejbližší? No nechme se překvapit, třeba poprvé v životě Garfield i nějaký ten gram tuku ztratí.

Užívej si, co to jde

Originální název: Whatever works

Režie: Woody Allen

Hrají: Larry David, Adam Brooks, Evan Rachel Wood…

Žánr: romantický, komedie

Zápletka: Boris Yellnikoff žije v New Yorku a své názory na náboženství, vztahy a nahodilost existence vypráví všem, kteří jsou ochotní poslouchat. Jeho život se však změní v okamžiku, kdy do svého života pustí mladou a naivní Melody. Melody utekla z domova a Boris jí naprosto bezmyšlenkovitě poskytne přístřeší.  Z těchto dvou rozdílných postav se stávají přátelé a Boris začně utvářet Melodiny mnohdy naivní názory na svět a vše kolem k obrazu svému.

25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna

Režie: Martin Šulíkzlata

Účinkují: Miloš Forman, Jan Schmidt, Jan Kačer, Jan Němec, Věra Chytilová, Otakar Vávra…

Žánr: dokument

Zápletka: Tento dvoudílný dokument představuje Československou novou vlnu v rámci šedesátých let. Ukazuje, v čem byla tato vlna tolik pokroková a čím přispěla i do světové kinematografie. Svou roli tu ovšem hraje i tvorba pod ideologickými požadavky a příslušným dozorem.

Zítra se bude…

Režie: Jiří Nekvasil

Hrají: Soňa Červená, Jan Mikušek

Žánr: opera, divadlo

Zápletka: Divadelní operní zpracování procesu s Miladou Horákovou.  Hudební příběh je doplněn citacemi ze soudních spisů.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × three =

Starší příspěvky:
Prequel Planety opic!

Studio 20th Century Fox se pustilo do příprav na natáčení prequelu k filmu Planeta opic z roku 1968. Premiéra je...

Zavřít