Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Filmové novinky v kinech od 27. 5. 2010

Street Dance 3D

Režie: Max Giwa, Dania Pasquini

Hrají: Charlotte Rampling, Rachel McDowall, Nichola Burley, Eleanor Bron…

Žánr: drama

Zápletka: Aby mohla taneční skupina vyhrát šampionát Street Dance, potřebuje si vyzkoušet tanec na jevišti. Má to však jeden háček – jak se do takového zkouškového sálu dostat? Jedinou šancí je spolupráce s baletní školou z Royal Dance School, která výměnou za tanec s nimi sál zpřístupní.

Princ z Persie: Písky času

Originální název: Princ of Persia: Sands of Time

Režie: Mike Newell

Hrají: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina…

Žánr: akční, dobrodružný, fantasy, romatický

Zápletka: Tento snímek vznikl podle oblíbené počítačové hry. Hlavním hrdinou je perský princ Dastan, který přímo miluje dobrodružství. Jednoho dne je však donucen se spojit s nepřátelskou princeznou Taminou, aby společně zastavili krutovládce, který se chystá rozpoutat obrovskou písečnou bouři, která by mohla zničit celý známý svět a s ním i celé lidstvo.

Nejlepší z Brooklynu

Originální název: Brooklyn´s Finest

Režie: Antoine Fuqua

Hrají: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes…

Žánr: akční, kriminální, drama

Zápletka: Tři policisté pracují na stejném velmi nebezpečném místě – v Brooklynu, přesto se vůbec neznají. Eddie (Gere) má jen 7 dní do penze a každý den si musí hledat důvod, proč si neprohnat hlavou kulku. Tango (Cheadle) je tajný policista, který je na ulici již příliš dlouho, což způsobuje, že chrání Caze (Snipes), drogového šéfa, před dopadením. Sal (Hawke) naopak pracuje u pritidrogové jednotky a každý den je pod neustálým tlakem, aby zajistil rodinu – těhotnou manželku a dvě děti. Všude kolem něj jsou drogy a peníze z nich, proč být tedy dobrým poldou, když může být špatným? Co se však stane, když se tito tři policisté sejdou?

Precious

Režie: Lee Daniels

Hrají: Gabourey Sidibe, Mo´Nique, Paula Patton, Mariah Carey, Lenny Kravitz…

Žánr: drama

Zápletka: Negramotné dívce Precious je jen šestnáct let a žije v nefunkční rodině . Vlastní otec ji dvakrát znásilnil a oplodnil. Má nadváhu a kvůli druhému těhotenství ji vyhodili právě ze školy, záhy je jí však nabídnuta možnost zapsat se do alternativní školy. Dívka doufá, že by to pro ni mohla být naděje, aby se její život začal ubírat jiným směrem. Odchází i s dítětem z domova a snaží se začít nový život mimo domov, který ani nikdy domovem nebyl. Co pro ni však ještě osud chystá? Má skutečně šanci začít znovu?

Rozchod

Originální název: Partir

Režie: Catherine Corsini

Hrají: Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal, Bernard Blancan…

Žánr: drama, romantický

Zápletka: Suzanne je dobře situovaná manželka a matka žijící na jihu Francie, její život v domácnosti ji však nudí, rozhodne se proto vrátit do práce jako fyzioterapeutka. Manžel souhlasí a nechá jí za domem zbudovat ordinaci. Když se však Suzanne setká se stavitelem, přeskočí mezi nimi náhlá a silná jiskra. Suzanna se rozhodne, že se vzdá všeho, aby mohla plně prožít tuto vášeň.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three × 1 =

Starší příspěvky:
Filmové novinky v kinech od 20. 5. 2010

Kuky se vrací Režie: Jan Svěrák Účinkují: Zdeněk Svěrák, Jiří Macháček, Petr Čtvrtníček, Pavel Liška, Oldřich Kaiser... Žánr: rodinný, animovaný,...

Zavřít