Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Filmové novinky v kinech od 26. 8. 2010 (+ trailery)

Sama v Africe

Originální název: White Material

Režie: Claire Denis

Hrají: Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle, Michel Subor, Ali Barkai, Daniel Tchangang, Adèle Ado

Žánr: drama

Zápletka: Podíváme se do Afriky, konkrétně na místo s častým výskytem občanských a rasistických konfliktů. Francouzská bělošská rodina štvaná ve vlastím domově se snaží zachránit své kávové plantáže. Požádá proto černošského hrdinu zapleteného do okolní vřavy o pomoc a zatímco se snaží všichni přežít, jejich svět kolem se bortí.

Centurion

Originální název: Centurion

Režie: Neil Marshall

Hrají: Dominic West, Michael Fassbender, Olga Kurylenko, Noel Clarke, David Morrissey,
JJ Feild, Axelle Carolyn…

Žánr: akční, dobrodružný, historický

Zápletka: Přeneseme se do Británie, kdy Římské impérium zabíralo většinu Evropy, včetně části zdejších ostrovů. Hlavním hrdinou příběhu je Quintus Dias, jediný voják, kteří přežil útok Piktů na římskou hraniční pevnost. Pod vedením generále Viriluse spolu s legendární devátou legií pochodují na sever, aby smetli Pikty z povrchu zemského a zničili jejich vůdce Garlacona. Záhy je však legie na nepřátelském území přepadena a generál zajmut. Quintus tak má za úkol udržet svou jednotku naživu, osvobodit generále a dostat se bezpečně za římské hranice.

Machři

Originální název: Grown Ups

Režie: Dennis Dugan

Hrají: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph,
Rob Schneider

Žánr: komedie

Zápletka: Pět nejlepších přátel ze školy se rozhodne vzdát hold svému zesnulému basketballovému trenérovi. Vezmou manželky a děti a na 4. července vyrazí na víkend do domu u jezera, kde kdysi slavili společné vítězství. Hrají si jako děti a zjišťují, že zestárnout a dospět není vždy totéž.

(K)Lamač srdcí

Originální název: L´arnacoeur

Režie: Pascal Chaumeil

Hrají: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier, François Damiens, Héléna Noguerra, Andrew Lincoln, Jacques Frantz

Žánr: romantický, komedie

Zápletka: Alex Lippi pracuje jako profesionální lamač srdcí. Jeho prací je rozcházet nechtěné páry. Současnou zakázkou je odradit mladou bohatou ženu od svatby s anglickým milionářem. Ale je tu jeden problém, tato žena je neskutečně krásná a jají budoucí manžel je pro ní skutečně ten pravý. Dokončí Alex tuto práci?

Největší z Čechů

Režie: Robert Sedláček

Hrají: Aňa Geislerová, Jaromír Hanzlík, Igor Bareš, Petr Fiedor, Rudolf Bok, Marek Taclík…

Žánr: komedie

Zápletka: Děj filmu se točí kolem filmového štábu, který má natočit film o tom, jak vznikají české rekordy a kuriozity. Všichni filmaři poustupně zjišťují, že jsou vlastně téměř stejnými nadšenci a blázny jako ti, o kterých má jejich práce vyprávět.

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 3 =

Starší příspěvky:
Filmové novinky v kinech od 19. 8. 2010

The Doors Originální název: When You´re Strange Režie: Tom DiCillo Hrají: The Doors Žánr: hudební, dokumentární Zápletka: Film se zaměřuje...

Zavřít