Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Obří masožravky ovládnou svět

Producenti Don Murphy a Michael Peger se rozhodli zfilmovat knihu Johna Wyndhama The Day of The Triffids. A jak jinak, vše bude v 3D. Poprvé vyšel tento sci-fi příběh v roce 1951, ale až nyní producenti podle vlastních slov vidí ten správný čas na zfilmování. Děj se točí kolem Billa Masena, Angličana pracujícího s Triffidy – rostinami schopnými pohybu, inteligence a agresivního chování. Jejich autory jsou sovětští inženýři, kteří je vyvinuli ve svých biogenetických laboratořích. Ovšem letadlo převážející jejich semena havarovalo a rozprášilo je po celém světě. Triffidy se rozšířily a časem se ukázalo, že jsou bohatým zdrojem rostlinných olejů, a tak se lidstvo rozhodlo pro jejich kultivaci. Jednoho den se však v Billově laboratoři stane nehoda, při které je zasažen triffidovým jedem do očí a odvezen do nemocnice. Zde se dozvídá o nádherné a nečekané sprše zelených meteoritů, kterou sledoval celý svět. Druhý den se Bill probudí do tiché prázdné nemocnice, neboť sledování tohoto výjevu způsobilo, že kdokoli se díval oslepl. Vydává se proto do světa, aby našel ostatní neoslepené lidi a společně pomohli zachránit svět a získat jej zpět pro lidstvo a triffidy zničit.

Zdroj: Variety, Wikipedia

Související články:

1 komentář

  1. Tuhle knížku mám strašně moc rád, jend doufám, že to filmové zpracování bude aspoň z půlky tak dobré jako je knižní předloha.

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four − 3 =

Starší příspěvky:
Po upírech, vlkodlacích a dracích přijdou víly

Snímek se jmenuje Wicked Lovely a jedná se adaptaci stejnojmenné fantasy knihy od Melissy Marrové. Hlavní hrdinkou je Aislinn, dospívající...

Zavřít