Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Renoir

Franice, 2012

Originální název: Renoir

Režie: Gilles Bourdos

Žánr: Drama

Stopáž: 111 min.

Premiéra v ČR: 21. 3. 2013

Hrají:  Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Doret, Michèle Gleizer

Zápletka: Film Renoir je založený na skutečném příběhu stárnoucího impresionistického malíře Augustea Renoira a začínajícího filmaře Jeana Renoira. Snímek je vyprávěn nádhernými obrazy, ponořenými do zlaté barvy a vyvolávajícími atmosféru samotné Renoirovy malířské tvorby.

Píše se rok 1915 a malíř Auguste Renoir i jeho syn Jean jsou poznamenáni smrtí ženy i matky zároveň. Jejich životy však změní mladá kráska s ohnivými vlasy, která jim dodá ztracenou energii a uměleckou inspiraci. Stane se posledním modelem otce Renoira, kterému zároveň navrátí ztracenou mladost, a v psychicky nestálém Jeanovi svou divokostí i nezkrotným duchem vzbudí nečekané touhy i vášeň k filmovému umění.

Snímek Gillese Bourdose byl uveden na MFF v Cannes 2012 v sekci Un Certain Regard, kde soutěžil s ostatními filmy o nejoriginálnější výpověď a výrazovou poetiku.

Zdroj: Film Europe

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Přehled premiér na březen (novinky v kině) | FilmFan.cz - [...] po Sugar Manovi21. 3. 2013CroodsoviMamaSpring BreakersTenkrát na ZápaděHledá se prezidentRenoirGambit28. 3. 20135 pravidelG. I. Joe: OdvetaBez dotekuParadeNa dřeňHostitelMístnost [...]

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nineteen + 11 =

Starší příspěvky:
Spring Breakers

USA, 2012 Originální název: Spring Breakers Režie: Harmony Korine Žánr: Akční, thriller Stopáž: 94 min. Premiéra v ČR: 21. 3....

Zavřít