Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Na vlásku (Tangled)

USA, 2010, režie: Nathan Greno, Byron Howardnavlasku

Žánr: Animovaný, pohádka, komedie, rodinný

Stopáž:  100 min.

Princezna Locika přišla na svět s kouzelnými vlasy. Dokáží uzdravovat a navracet lidem mládí. To je také důvod, proč ji žena jménem Gothel unese a zavře ji do věže, aby kouzelnou sílu vlasů měla jen a jen pro sebe. Přes to všechno je Locika usměvavá a veselá dívka mající jen jednoho kamaráda – chameleona jménem Pascal. Roste ve věži a každý rok na své narozeniny sleduje z okna věže, jak její královští rodiče vypouštějí do vzduchu tisíce luceren v naději, že se jim dcera vrátí. Dívka je krásou světel okouzlena a odhodlána je spatřit na vlastní oči. To však Gothel nehodlá dopustit a dceru drží dál ve věži. Ovšem jak už tomu tak bývá člověk míní a osud mění. V království se nachází mladý pohledný zlodějíček jménem Flynn Ryder. Lhář, podvodník a dobrodruh, který po loupeži v královském paláci najde v lese skrytou Locičinu věž a ukryje se do jejího bezpečí.

Ovšem to se Locice příliš nelíbí a nevítaného hosta „uklidní“  pánvičkou a vězením v podobě šatní skříně. Původní strach však postupně odejde a dívka pochopí, že Flynn je její jedinou nadějí, jak se dostat z věže a vidět plující lucerny po obloze na vlastní oči. Uzavře tedy s Flynnem dohodu a tato nesourodá dvojice doplněná věrným Pascalem se vydává na dobrodružnou cestu plnou legrace, poznání a nebezpečí.

Studio Disney se opět rozhodlo oprášit jednu z klasických pohádek a dát jí novou podobu. Tentkrát se tak na plátna kin dostává příběh bratří Grimmů známý jako Krásná Locika, Locika či Rapunzel. Jak už tomu ale bývá, upravilo si studio příběh po svém a dostává se tu na již klasickou úpravu – animaci, chytlavé písničky, zvířecí kamarády a legraci. A nutno uznat, že s humorem tentokrát studio nešetřilo. Skutečně jsem se nasmála tak, jak už dlouho ne. Může za to naprosto kouzelný chameleon, tvrdohlavý kůň Maximus, v jehož grimasách jsem snadno detekovala vlastního psa a zlodějíček Flynn snažící se uplatnit svůj šarm a sexy pohled. Pohádka se povedla ve všech ohledech. Animace výborná. Království je skutečně pohádkovým světem plným barev. Hlavní postavy jsou sympatické a náležitě pohledné a již jednou zmíněná zvířata naprosto neodolatelná. Jinými slovy, takového chameleona chci!!! 🙂

Samozřejmě nesmí chybět ani poučení a šťastný konec a musím uznat, že má citlivá duše i nějakou tu slzičku na tvář upustila. Celkově bych řekla, že je příběh dobře vymyšlený a sestavený. Od začátku nabírá děj spád a drží ho až do úplného konce, kde dojde i na stíny, černé barvy, zlo a pomstu. Ne však na dlouho, přesně tak akorát, aby se děti nebály a dospělí dlouho nemračili. Písně jsou také kvalitní a jistě si získají své zastánce. Konec konců je ústřední píseň dokonce nominována na cenu Grammy. Nemám tedy co bych vytkla. Pohádka krásná a vtipná a určitě ji budu chtít vidět znovu a znovu.


Dávám tedy 100%. Pokud vaše děti trvají na návštěvě kina, máte vysokou šanci, že se vám bude příběh líbit a že se u něj i od srdce zasmějete. Pokud patříte mezi infantilní dospělé, bude se vám líbit určitě. Skutečně skvělá práce. Pěknou zábavu a pozor na chameleona!

IMDb

CSFD

WEB

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 − four =

Starší příspěvky:
Vetřelce nahradí Prometheus

Ridley Scott plánuje nový snímek pod názvem Prometheus, který by se měl odehrávat ve vesmíru. Původní zprávy uváděly, že se...

Zavřít