Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Oscaři upravili pravidla

Členové Akademie filmového umění a věd, kteří každoročně udělují Oscary přišli s novinkami ohledně soutěže o nejlepší snímek za rok 2011. Oproti předešlým ročníkům se počet nominovaných filmů může pohybovat od pěti po deseti a nebude pevně stanoven. Číslo kolik filmů musí získat nominaci tak bude pohyblivé. Počet nominovaných bude vždy oznámen spolu se samotnými nominacemi. Akademie si totiž nechala udělat průzkum a na jeho základě zjistila, že řada členů Akademie obdivovala více filmů než pět. Nominace na nejlepší film by měla být jakýmsi puncem výjimečnosti. Pokud tak bude za jeden rok „jen“ osm filmů hodných nominace, neměl by být počet jakkoli upravován. Hlasování pak bude probíhat pomocí preferenčních hlasů, aby byla zajištěna více jak nadpoloviční většina hlasujících.

K dalším změnám dojde u animovaných filmů. Aby mohly být ceny udíleny, musí za rok vyjít minimálně osm animovaných filmů. Z počtu vydaných filmů se pak bude určovat počet nominací. Pokud v daném roce bude natočeno od 8 do 12 filmů, pak 2-3 filmy mohou získat nominaci. Pokud 13 až 15 filmů, můžou být nominováni 4 a pokud 16 a více je maximálním počtem nomincí pět.

Změnil se i možný počet uchazečů o nominace za vizuální efekty ze sedmi na deset, jelikož se loni změnil počet nominací ze tří na pět. Ještě můžeme dodat, že nominace udou udělovány 24. ledna 2012 a předávání Cen Akademie 26. února 2012.

Zdroj: oscars.org

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × 1 =

Starší příspěvky:
Sony koupilo Detention

Sony Pictures získalo distribuční práva na snímek Detention. Podle slov filmařů se jedná o nejlepší apokalyptickou fantasy, horor, sci-fi, akční...

Zavřít