Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Hezké vstávání (Morning Glory)

USA 2010, režie: Roger Michell

Žánr: Komedie

Stopáž: 107 min.

Hrají: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, Jeff Goldblum, John Pankow

Becky Fullerová je mladá ambiciózní produkční ranní šou v televizi. Místo postupu ny vyšší pozici v předešlém zaměstnání dostala výpoveď a teď se musí vyrovnat s velkou výzvou. Dostane příležitost jako hlavní produkční ranního pořadu Daybreak. Jeho sledovanost v poslední době skomírá a na ní provést změny a zvýšit sledovanost. K tomu jí má pomoci bývalý hvězdný reportér Mike Pomeroy. Ten má však o práci v televizi zcela jinou představu, nehodlá s pulitzerovou cenou a dalšími novinářskými cenami pracovat pro takový pokleslý pořad jako je ranní šou a ještě spolu s Colleen Peckovou bývalou královnou krásy. Dělá proto Becky ze života peklo a poprvé v životě to vypadá, že Becky nemá dost sil a schopností to všechno zvládnout. její optimismus a láska k práci se však natolik nakažlivá, že se zapojí i zbytek šábu, co ale Mike? Podaří se mu Becky otrávit nebo se naopak jeho produkční podaří zvýšit sledovanoust a zachránit pořad?

Komedie vznikla na základě knižní předlohy od autorky, která je podepsaná i pod příběhem Ďábel nosí Pradu. Ďábel mě filmově příliš neoslovil a tak jsem od tohoto filmu opět nic zvláštního nečekala. Ovšem po dlouhé době jsem byla příjemně překvapená. Oproti Pradě mi přišel příběh svěží, vtipný a poměrně i zajímavý, neboť divák nahlédne do televizní kuchyně a má možnost vidět, jaké „opičárny“ se provádějí za kamerou, aby to před ní vypadalo skutečně hezky a profesionálně. A co vše jsou lidé ze šoubyznysu ochotní udělat, aby stoupala sledovanost.

I herecké obsazení se podařilo a Harrison Ford ukázal, že sice je již starším pánem, ale že dokáže být i pěkně nepříjemný, jízlivý a na pěst mezi oči. Diane Keatonová je trošku zasunutá do pozadí, ale i tak svou roli zvládá s přehledem a nechává baznadějné mlácení hlavou do zdi na mladší herecké kolegyni Rachel McAdamsové, které to sluší a jejíž optimismus a nadšení pro věc, bych občas brala. Taková dávka pozitivní energie by jistě pomohla rozsvítit i Temelín. Roztomilé jsou i její trapasy s muži, kde se její upovídanost, nadhled a přehled mění v totální chaos a omyly.

Dobrou práci tak odvedli, jak scénáristé, tak režisér, který nechal děj běžet svěžím tempem, díky kterému se člověk nenudí a hodina a půl mu uběhne zábavně a vskutku rychle. Ani netuším, jak jinak bych měla film popsat, než jako svěží zážitek. Skutečně mě jiný příměr nenapadá. Dobře jsem se bavila, zasmála jsem se a  celou dobu na mě snímek působil pozitivním dojmem, jako by byl skutečně nabitý optimismem a dobrou náladou. Šarm hlavní postav to pak jen dokreslil. Dávám tedy 75%. Jeden z filmů, které pomohou při léčbě špatné nálady a ukážou, že i jiní lidé mají problémy na pracovišti.

IMDb
WEB
CSFD

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 + 7 =

Starší příspěvky:
Festival Fantazie začíná ve čtvrtek

V Chotěboři bude probíhat v období od 30. června do 10. července 2011 Festival fantazie. Jedná se o největší festival...

Zavřít