Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Worthington, Butler a McConaughey do Íráku

MatthewMcCounaugheyRežisér Simon West má v plánu natočit snímek Thunder Run popisující skutečné události války v Íráku. Román, ze kterého bude vycházet scénář se jmenuje Thunder Run: The Armored Strike to Capture Baghdad a autory jsou David Zucchino a Mark Bowden. Přípravy na natáčení trvají již přes rok, ovšem nyní se objevila informace, že se vše pohnulo a že do hlavních rolí se dokonce postaví hvězdné tváře – Gerard Butler, Matthew McConaughey a Sam Worthington. Scénáře se ujmou Ken Nolan a Robert Port.

Příběh nás pak zavede do 5 milionového Bagdádu, na který překvapivě zaútočili jen 3 americké brigády čítající něco málo přes tisíc lidí a ukončili tímto činem válku. Mnoho vojáků a ozbrojených jednotek tomuto útoku čelilo s pomocí aut, školních autobusů, taxíků, ambulancí a jiných prostředků. I tak se jim podařilo Američanům zničit velící centrum, přerušit komunikaci, zapálit jim vozy, přepadnout zásobovací kolonu, zabít dva seržanty, odstřihnout benzín a zničit munici. A ačkoli se zdálo, že mají Američané město pod kontrolou, třetí den útoku přinesl protiútok, při kterém bylo několik amerických tanků donuceno k ústupu. Zabrání Bagdádu bylo brutální a odpornou třídenní městskou válkou.

Zdroj: Comingsoon

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sixteen − 2 =

Starší příspěvky:
Nenahrávejte si sex, nebo…

Jason Segel a Reese Witherspoonová by se měli ujmout hlavních rolích v komedii Sex Tape. Snímek vznikne pod hlavičkou studia...

Zavřít