Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Star Wars mají interaktivní výstavu

Společnost Lucasfilm spolu s X3 Productions oznámili, že do světa vyráží putovní výstava Star Wars: Identities. Tisková zpráva uvádí toto:

Ohromující sbírka z archívů Lucasfilm, přizpůsobený, interaktivní test identity a pronikavý vědecký obsah spojí síly v Star Wars Identities, aby sledovali dramatické cesty Luka a Anakina Skywalkerových. Návštěvníci  budou moci objevovat to, co činí postavy Star Wars takovými, jaké jsou a zároveň poznat svou vlastní osobnost jedinou otázkou: Jaké síly utváří tebe?

Složky identity

Ve spolupráci s Montrealským vědeckým centrem rozdělili tvůrci výstavy spolu s vědeckými poradci výstavu na tři hlavní témata – původ postav, vlivy, které je utvářely a volby, které v životě udělaly. Všechna tato tři témata jsou rozdělena na deset složek – živočišný druh, geny, rodiče, kultura, učitelé, přátelé, zaměstnání, osobnost, hodnoty a volby.

Všechny tyto složky tvoří páteř výstavy, prozkoumávají kompletní představu o identitě v reálném světě i fikci. Výstava osvětlí každou složku identity a i díky tomu odhalí vznik mnoha postav Hvězdných válek, vysvětlí jak se staly samy sebou a ukáže, jak jejich podobu mohla změnit různá rozhodnutí.

Všechny návštěvníky navíc jistě uchvátí i více jak 200 předmětů z archívů George Lucase – rekvizity, modely, kostýmy, umělecké návrhy a postavy Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda a řada dalších.

Interaktivní test

Star Wars Identities uvádí do centra všeho dění samotného návštěvníka. Pomocí sbírky a vzdělávacího programu si návštěvníci všeho věku vytvoří svou vlastní a originální identitu ze Star Wars pomocí kombinace jejich vlastní identity s fiktivními prvky. Všichni pak výstavu opustí se svou vlastní unikátní postavou inspirovanou Hvězdnými válkami.

Tým odborníků

S ohledem na vědecký obsah výstavy spolupracovala společnost X3 Productions s Montrealským vědeckým centrem s cílem vybrat tým odborníků z různých vědeckých oborů – genetiky, neuropsychologie, psychlogie a medicíny. Jejich znalosti a expertýzy utvořily strukturu celé výstavy.

Kulturní fenomén

Hvězdné války trhaly rekordy a vyhrály řadu cen po několik destiletí a oslovily různé generace diváků. I díky tomu se staly kulturním fenoménem – mají obrovskou základnu fanoušů, svou mytologii, filosofii a někdy i něco, co bývá označováno za náboženství. Příběh navíc díky své univerzálnosti snadno zapadá do současnosti i minulosti – lidé se tak snadno s postavami Hvězdných válek ztotožní.

Pro české fanoušky máme bohužel zatím smutnou zprávu – výstava zatím zamíří jen do dvou měst – Montrealu a Edmontonu. Snad bude mít obrovský úspěch a donutí její tvůrce poslat ji do celého světa, včetně Evropy. Další informace si můžete prohlédnou na oficiálních stránkách výstavy.

Zdroj: Lucasfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 4 =

Starší příspěvky:
Kenneth Branagh připravuje italské boty

Kenneth Branagh má zájem o režii snímku Italian Shoes. Jedná se o adaptaci stejnojmenné knihy švédského spisovatele Henninga Mankella Italienska...

Zavřít