Pages Navigation Menu

Filmové novinky

The Twilight Zone – nová sci-fi podívná se blíží

Studio Warner Bros. plánuje filmovou verzi populárního amerického seriálu The Twilight Zone. Prvotní podoba seriálu z roku 1959 u nás nesla název Pásmo soumraku a její tvůrce Rod Sterling vytvořil nejslavnější fantastický seriál po Star Treku. Seriál kombinoval různé žánry – sci-fi, fantasy, ale i drama a horor. Na scénářích se tehdy podílela řada známých scénáristů jako Richard Matheson, Charles Beaumont, Ray Bradbury a další. Některé příběhy byly původní a některé byly adaptací oblíbených knižních povídek. Jednotilvé epizody na sebe nijak nenavazovaly a vždy slibovaly překvapivý konec a morální ponaučení.

V roce 2002 se seriál dočkal i předělávky – čítající 43 dílů a účinkujícími byly takové hvězdy jako Forest Whitaker, Jeremy Piven a Olivia d’Aboová.

Režie snímku by se měl ujmout Matt Reeves a původní scénář od Jasona Rothenberga přepíše Tony Peckham, který stál i za scénářem původního snímku Twilight Zone z roku 1983, který režírovali John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante a George Miller.

Každopádně filmaři se nechali slyšet, že jejich snímek bude samostatný a že se diváci mohou těšit na velký akční sci-fi snímek…

Zdroj: CB, Variety, serialzone

 

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

four × 4 =

Starší příspěvky:
Michael Fassbender jako Noe?

Původně byl s novým projektem Noah režiséra Darrena Aronofského spojován Christian Bale, ovšem podle posledních zpráv herec od natáčení bibilického...

Zavřít