Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Dont stop

ČR, 2012

Originální název: Dont stop

Režie: Richard Řeřicha

Žánr: Drama

Stopáž: 98 min.

Premiéra v ČR: 14. 6. 2012

Hrají: Patrik Děrgel, Lukáš Reichl, Jiří Kocman, Jakub Zedníček, Oliver Cox, Viola Černodrinská, Klára Trojanová

Zápletka: 1983. Do komunistického Československa konečně dorazil PUNK naplno. Osmnáctiletý Miki (Patrik Děrgel) se svým provokativním kamarádem Dejvidem (Lukáš Reichl) nechtějí zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Vezmou elektrické kytary, naježí vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí.  NO FUTURE se stane jejich heslem.  Kapela se rychle zformuje a garáž v sousedství se stane jejich zkušebnou a pro Mikiho i dočasným domovem. Po úspěšném startu skupiny, umocněném zdařilým koncertem, přichází procitnutí do reality. Jak se jejich životní postoje vyhraňují, dostávají se do konfrontace se zaběhnutými pravidly a nakonec i sami se sebou. Sen se postupně rozplyne. Kličkování mezi školou, vojenskou službou a každodenní existencí je vysilující.
DONT STOP je příběh o tom, co se stane během jednoho roku vašeho života, kdy nepřemýšlíte o zítřku ani o důsledcích svých rozhodnutí. Jediné co chcete, je prosadit svoje generačního právo na svůj vlastní životní styl.

Zdroj: Bontonfilm

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 + 2 =

Starší příspěvky:
Prometheus

USA, 2011 Originální název: Prometheus Režie: Ridley Scott Žánr: Akční, sci-fi, thriller, horor Stopáž: 124 min. Premiéra v ČR: 7....

Zavřít