Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Nebe je skutečné tvrdí 4 letý špunt

Randall Wallace se ujme  filmové adaptace knihy od Todda Burpa a Lynn Vincentové Heaven is for Real: A Little Boy’s Astounding Story of His Trip to Heaven and Back. Scénář má za úkol vytvořit Christopher Parker a děj nás seznámí s tím, jak děti vidí, věří a chápu nás svět i to, co je za ním.

Oficiální popis knihy uvádí toto:

Colton Burpo prošel operací slepého střeva na poslední chvíli a jeho rodina se radovala z jeho zázračného přežití. Ovšem, to co neočekávali byl příběh, který vznikal během několika následujícíh měsíců – výjimečný a neuvěřitelný příběh, který popisoval výlet malého chlapce do nebe a zpět.

Colton, kterému ještě nebyli ani 4 roky řekl rodičům, že opustil své tělo v průběhu operace a potvrdil to tím, že přesně popsal, co jeho rodiče dělali v jiné části nemocnice během operace. Mluvil o návštěvě nebe a tlumočil příběhy, kterému mu vyprávěli lidé, které během života nepotkal a které obsahovaly události, jež se staly ještě před jeho narozením. Zároveň šokoval rodiče přesným popisem nebe přesně odpovídajícím Bibli, ačkoli neuměl číst a knihu nikdy neviděl. S odzbrojují nevinností navíc vypráví o setkání s dlouho zesnulými členy rodiny. Popisuje Ježíše, anděly, jak je Bůh obrovský a jak moc miluje lidstvo.

Příběh převyprávěl jeho otec se zachováním Coltonových jednoduchých slov a ukazuje čtenářům místo, které na nás čeká na druhé straně a podle Coltona v něm není nikdo starý a nikdo nenosí brýle.

Uvidíme, jak se Hollywood tohoto tématu zhostí, ale je jasné, že tato tématika asi nebude pro každého. Zvláště v naší Zemi, která patří mezi nejvíce ateistické země na světě, asi mnoho diváků a příznivců nezíská. Na druhou stranu, pokud by se filmařům podařilo natočit kouzelný příběh plný dětského pohledu na svět, dětské logiky a myšlení, bez přemíry náboženského patosu a vizí, mohlo by jít o příjemný snímek, který nám ukáže úplně jiný svět, možná i takový, jaký by měl být.

Zdroj: Variety

Související články:

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty − 7 =

Starší příspěvky:
Summit plánuje další trilogii pro náctileté – Divergent

Summit Entertainment získalo natáčecí práva na román Veronicy Rothové Divergent (u nás Divergence). Natáčení by mělo začít v březnu příštího...

Zavřít