Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Summit plánuje další trilogii pro náctileté – Divergent

Summit Entertainment získalo natáčecí práva na román Veronicy Rothové Divergent (u nás Divergence). Natáčení by mělo začít v březnu příštího roku a premiéra je v plánu na začátek roku 2014. Režie se ujme Neil Burger. Studio navíc získalo práva i na druhé pokračování knihy s názvem Insurgent (u nás Rezistence), který vyšel letos v březnu a třetí zatím nepojmenovaný díl, by měl vyjít na podzim roku 2013. Scénáře se ujme Evan Daugherty.

Děj nás zavede do budoucnosti, kdy je chicagská společnost rozdělena na 5 frakcí z nichž se každá zaměřuje na pěstování jedné ctnosti – Candor (Upřímnost), Abnegation (Odevzdanost), Dauntless (Neohroženost), Amity (Mírumilovnost) a Erudite (Sečtělost). Ve stanovený den každého roku musí každý 16-ti letý člověk učinit volbu, do které frakce bude po zbytek života patřit. Tuto volbu musí učinit i Beatrice Priorová, která se musí rozhodnout mezi životem s rodinou a tím, kým se skutečně cítí být. Nakonec se rozhodne tak, že všechny překvapí, včetně sebe sama.

Následuje vysoce soutěživé uvedení do spolku, během kterého se dívka přejmenuje na Tris a snaží se určit, kdo jsou její přátelé a zda její nová láska pasuje do života, který si zvolila. Ovšem Tris má i tajemství, které tají před každým, neboť ví, že by mohlo znamenat smrt. Postupně odhaluje rostoucí konflikty ohrožující zdánlivě prefektní společnost a zjišťuje, že její tajemství může zachránit ty, které miluje… nebo ji zničit.

Zdroj: Variety

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. První obrázek z natáčení Divergence je tu! | FilmFan.cz - [...] chvílí začalo natáčení další podívané pro mladší publikum – snímku Divergent, která vzniká na základně stejnomenné knižní trilogie od…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × 2 =

Starší příspěvky:
Butter – trailer

Laura Picklerová sama sebe označila za První dámu tvarování z másla a odmítá se smířit s tím, že její manžel...

Zavřít