Pages Navigation Menu

Filmové novinky

Sovětský svaz nezná zločin

Ve spolupráci Summit Entertainment a Lionsgate vzniká snímek podle románu Toma Roba Smitha s názvem Child 44. Režie by se měl ujmout Daniel Espinosa a scénáře Richard Price.

Děj knihy je popsán následovně:

„Zločin neexistuje.“

Sovětský svaz za dob Stalina chtěl být rájem pro jeho stoupence, vyhovovat jejich potřebám a jedním ze základních pilířů byl, že se občané nemusí bát zločinů a zločinců.

Ovšem ve skutečnosti pod touto vládou žijí miliony lidí ve strachu. Smrt číhá všude. Pouhé podezření z neloajálnosti, či vlastnictví knihy ze Západu, nebo jediné špatné slovo ve špatnou dobu a miliony lidí putují do gulagů nebo na popravu. Státní bezpečností služba MGB chrání systém před jeho občany. A žádný z důstojníků MGB není víc odvážný, svědomitý a idealistický než Leo Demidov.

Je to válečný hrdina s krásnou manželkou žijící v luxusu v Moskvě a dokonce získal i byt pro rodiče. Jeho jedinou ambicí bylo sloužit vlastni a pro větší dobro zatýkal a vyslýchal.

Ovšem pak se stalo nemožné. Na útěku se ocitl jiný druh zločince – vrah zabíjející podle libosti. V tu samou dobu je navíc Leo degradován a vypovězen. Jeho svět se ocitne vzhůru nohama a vše čemu věřil se otřásá v základech. Jediným způsobem, jak si zachránit život i svým blízkým, je vraha najít. Ovšem jen úvaha, že ve středu společnosti, která je oficiálně označována jako ráj, je pouhá zmínka o vrahovi, tím spíše sériovém, zločinem. Leovi zbyla jen manželka a musí se pokusit najít vraha, o kterém stát tvrdí, že neexistuje a čelit obrovským zdrojům a vlivu MBG.

Zdroj: Deadline, Wikipedia

Související články:

Žádné komentáře

Trackbacks/Pingbacks

  1. Noomi Rapace a Tom Hardy se stanou Sověty | FilmFan.cz - [...] komentáře Jak jsme vás již dříve informovali, režisér Daniel Espinosa se ujal projektu Child 44 vycházejícího ze stejnojmenného románu…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

12 − 5 =

Starší příspěvky:
2 nové obrázky z Rozbřesku

Na internetu se objevily další dva nové obrázky z Twilight ságy: Rozbřesk - 2. část. Všichni si tak mohou prohlédnout...

Zavřít